Help/Troubleshooting

schimbare cauciucuri

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

schimbare cauciucuri

Mesajde Me_High » 14 Oct 2012, 16:11

Salut tuturor,

Am si eu o dilema. Daca dau jos cauciucurile de vara si le pun pe cele de iarna pe aceleasi jante se intampla ceva cu cauciucurile? ma refer daca as face operatiunea asta des, sa schimb cauciucurile pe aceleasi jante. Intreb asta pentru ca mi-as pune cauciucurle de iarna pe jantele care le am acuma (aliaj) si mi-as cumpara alte jante mai faine pentru vara.
Me_High
Incepator

Maşina: Ford focus 2006 1.6 100cp

Re: schimbare cauciucuri

Mesajde bibicu7 » 14 Oct 2012, 17:57

Eu am auzit de persoane care s-au plans ca le-au fost zgariate jantele la vulcanizare, de anvelope nu.
bibicu7
Incepator

Maşina: Ford Focus 2

Jante pentru anvelopele de iarna. Se merita ?

Mesajde dannad » 14 Oct 2012, 18:26

Am 2 seturi de anvelope, pentru vara si iarna.

1) Se merita sa cumpar si un set de Jante (pt. anvelopele de iarna) pentru a evita schimbul cauciucurilor de 2 ori pe an ?

2) Cauciucul se uzeaza daca se pune si se scoate des (de 2 ori pe an) pe/de pe janta ? Pot sa apara probleme ?
dannad
Incepator

Maşina: Focus 2009, benzina 1.6

Re: Jante pentru anvelopele de iarna. Se merita ?

Mesajde Cryy » 14 Oct 2012, 19:08

Salut,
Dupa parerea mea merita. Un schimb de anvelope (demontat, montat, echilibrat) costa ceva mai bine de 100 de lei. Daca faci chestia asta de 2 ori pe an, reiese o cheltuiala de vreo 250 de lei. In functie de dimensiunile jantelor pentru masina ta, e posibil ca un set de jante de tabla sa fie amortizat in circa 2-3 ani. Pe linga asta, un set de roti se pot depozita mult mai usor decit un set de anvelope (daca pui anvelopele una peste alta, cea de jos se v-a deforma, chestie care la roti nu mai este valabila).\
Din punct de vedere al uzurii anvelopei la montare-demontare, nu cred ca vor aparea uzuri care sa afecteze anvelopa, mai ales ca operatia se face cu echipamente special construite pentru acesta operatie, echipamente care nu forteaza anvelopa mai mult decit este nevoie pentru a o scoate de pa janta.

Bafta...
Cryy
1nsane Member

Maşina: Ford KA 1.3I 2000 & Kia Soul 1.6 CRDI 2011
VIN: WF0BXXWPRBYL59570

Re: schimbare cauciucuri

Mesajde sanderoalex » 14 Oct 2012, 21:26

recoman jante ptr al 2 lea set.in 2,max 3 ani investitia se amortizeaza.in plus anvelopele se ovalizeaza daca stau prea mult neumflate,iar montarea/demontarea repetata nu le face nici un bine.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Înapoi la Help/Troubleshooting