Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

discuri frana de schimbat la doar 65.000 km?

10 Iul 2012, 10:06

buna ziua,

la masinuta mea, (Ford Mondeo 2.0tdci 2006), la 65.000 km mecanicii zic ca trebuiesc schimbate discurile frana faţă (ventilate).
Intrebare: e in regula ca discurile sa se uzeze doar de la al doilea set de placute de frana? (urmeaza sa schimb setul cu nr. 2). Ma asteptam sa schimb macar 3 seturi de placute de frana pana sa se uzeze discurile..

Ce producator discuri frana recomandati?

multumesc

Re: discuri frana de schimbat la doar 65.000 km?

10 Iul 2012, 10:29

eu am ajuns sa le schimb la ~50k km pentru ca marii mesteri de la reprezentata ford colina mi-au trantit niste placute dure, cu insertii metalice, complet nepotrivite pentru discurile existente
dupa nici 1000 de km a inceput sa vibreze volanul la franare, dupa 3000 km deja devenise preiculos sa franez, efectiv masina incepea sa danseze stanga-dreapta si volanul vibra puternic iar frana nu prea avea efect

concluzia> discuri praf, ovalizate, placutele ca noi :)
am schimbat discurile si placutele (la un service recomandat, nu la idioti), nu stiu ce model, l-am lasat pe cel de acolo sa decida
m-au costat ~300 lei discuri+placute, iar rezultatul a fost excelent, nu imi recunosteam masina, frana era mult mai buna, fara vibratii, fara trepidatii
a trecut mi mult de an si e ok in continuare

10 Iul 2012, 10:37

merci aeon07,

placutele actuale sunt delphi si am o senzatie de frana luunga.
Ma rog, franeaza ok daca insist, dar franarea usoara e prea slaba
300 pt placute si discuri suna f bine

30 Oct 2012, 14:39

update:

schimbat discuri ventilate si placute fata cu set brembo;

Intrebare: trebuie umblat la repartitorul de franare? Pare ca frânează mai tare faţa - cumva se "apleacă" în faţă. Este acest reglaj o operatie uzuală?

multumesc

30 Oct 2012, 15:42

Salut,
Este normal ca masina sa frineze mai tare pe fata, in felul acesta ai un control mai bun al directiei pe durata frinarii.
Eventualele reglaje, daca este cazul, ar trebui facute dupa o testare a eficientei frinarii.

Bafta...
Răspunde