Help/Troubleshooting

Sfat achizitionare Ford Fiesta 2001

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Sfat achizitionare Ford Fiesta 2001

Mesajde silethemanbv » 15 Dec 2012, 14:08

Salut,

Sunt nou pe aici si va rog sa ma scuzati daca am postat in sectiunea care trebuie.
Sunt pe punctul de a cumpara o masina, mai exact un Ford Fiesta din 2001 cu motor de 1250 /75 de cai, benzinar. Omul imi cere 1900 euro pe ea, masina se comporta bine din ce am observat cand am facut drivetestul doar ca are volanul greoi, este precis dar greoi, am vazut ca are vasul de la uleiul de servo intr-o parte murdar de ulei, asta sa fie problema?
Nu ma pricep pe partea tehnica deci dati-mi si mie un sfat.

Pe partea de electronica ce am observat este faptul ca nu se aprinde martorul luminos de faza scurta in bord, de faza lunga se aprinde, nu este dotata cu el sau o fi vreo problema?(se poate remedia usor?)

Atasez si linkul cu masina postata pe internet, sper sa nu fie o problema
http://www.autovit.ro/ford-fiesta-C27122596.html

Sunt foarte nedumerit daca merita sau nu, masina se comporta bine in rest, nu a fost lovita, are doar cateva indoituri minore , chestie ce am mai observat si ma tot gandesc, are rugina in partea inferioara a usilor la chedere, sunt niste pete de circa 3-6 cm lungime exact pe mijlocul usii, in rest ca si rugina arata bine, adica am desfacut captuseala porbagajului si este data cu vaselina/ulei, la usi balamalele unse.
A ramas ca luni sa merg la un service cu domnul sa se uite un mecanic(prieten) sa imi spuna daca are probleme pe partea tehnica.

Voi ce spuneti...se merita?
silethemanbv
Incepator

Maşina: Ford

Re: Sfat achizitionare Ford Fiesta 2001

Mesajde realnick1 » 17 Dec 2012, 16:49

Rugina de jos este de la imbinarea chederului.Oricum ruginesc destul de usor dupa o anumita varsta.Verifica telescoapele ,arcurile bucsile de la puntea spate ...astea-s chestii costisitoare.Din poze arata bine.Uleiul de la servo poate a fost schimbat de curand ..si de aceea e murdar borcanul.Vezi franele ,sa nu vibreze volanul la franare.Faza scurta se aprinde automat cand dai de cursorul de la maneta stanga.Se aprinde bordul..se aprinde si faza scurta.Verifica deasemenea daca semnalizarea stanga revine pe pozitie si daca schimba usor faza scurta/lunga.
realnick1
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.5eb mk3.5
VIN: WF0HXXWPJH6A86091

Mesajde preda1 » 17 Dec 2012, 23:33

In primul rand cauta o Fiesta cu motor de 1,3i, care are distributia pe lant.
Dupa aceea ia pe cineva care a mers pe asa ceva.
Asta pentru a te lamuri daca merita sau nu investitia.
Daca spui de unde esti poate iti pot recomanda pe cineva.
Bafta!
preda1
Incepator

Maşina: Ford

Mesajde realnick1 » 18 Dec 2012, 10:13

lasa mai omul..ce are cea cu 16 valve?daca vrea 75 de caluti?E intradevar o problema cu distributia ..dar cred ca daca o schimba acum , pana la moartea masinii nu mai e nevoie s-o schimbe.Asta daca nu face 50k pe an :).Si eu am una de 75 de cai ,parca se infige binisor ,si chiar cu 400 kg incarcata ,am mers bine.
realnick1
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1.5eb mk3.5
VIN: WF0HXXWPJH6A86091

Înapoi la Help/Troubleshooting