Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Problema ford focus Turnier

04 Feb 2013, 15:05

Am un Ford Focus Turnier 1.6 TDCI.
Consum de 9,5 - 11 in oras.
Problema sta in felul urmator, se aprinde becul martor (alimentare) la 40-60 km de motorina ramasa. Ceea ce este ciudat, se ineaca motorul in timpul mersului si trebuie sa turez in treapta 1 pana la 4000 ca sa mearga normal, este a 2-a oara cand se intampla asa la putina motorina.
Am pus pe tester si nu am probleme cu ea decat cu filtru de particule care nu sa regenerat si este aproape de 100%.
Mentionez ca sunt novice.
Daca sa mai intalnit cineva cu aceeasi problema il rog sa posteze aici si mai am o rugaminte, daca imi poate spune cineva un service bun in Iasi si aici ma refer la oameni care iubesc sa faca treaba asa cum trebuie.

Re: Problema ford focus Turnier

04 Feb 2013, 16:54

Ti-ai dat deja raspunsul singur DPF colmatat si imposibil de regenerare. la fel imi facea si mie si doar dupa ce am scos dpf si-a revenit.
intra in sectiune FOCUS II si este un topic dedicat dpf si daca citesti doar ultimele 3-4 pafini gasesti solutia la problema ta si cine se ocupa de asa ceva
viewtopic.php?f=54&t=17347

04 Feb 2013, 17:18

MS fain! Problema este ca vreau sa o inmatriculez si vreau sa beneficiez de reducere 25 % pt filtru de particule :D, dupa vad eu ce fac.

04 Feb 2013, 17:59

Fa-i RAR-ul si apoi repede jos cu el ca s-ar putea sa se duca si turbina si chiar motorul

04 Feb 2013, 18:23

Imediat da-l jos, la mediu nu se gandeste nimeni?
Vezi ca se poate curata.

04 Feb 2013, 18:43

Se pare ca mai toate operatiile de curatare nu au avut un efect foarte indelungat. S-a ajuns in final tot la eliminare

04 Feb 2013, 18:59

Asta pentru ca "inginerii" care se ocupa de masina abia au inceput sa invete sa citeasca parametri.
Pana sa faca initializari se pare ca mai este.

04 Feb 2013, 19:02

Sunt 2 variante, il dau jos sau schimb filtru + ulei si fac regenerare manual la service. Nu stiu care metoda este mai buna, vad ca ideile sunt inpartite. Bricy da-l naibii de mediu, important este sa ma simt eu bine si in siguranta cand conduc si sa nu o chinuiesc prea mult cu asemenea probleme.
Răspunde