Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Focus 1.6 Benzina - ECU computer on/off + trepidatii relanti

18 Iun 2014, 22:32

Salutare tuturor,

Am tot cautat pe aici pe forum, dar nu am gasit probleme asemanatoare. Poate aveti vreo idee.

Am un Focus 1.6 benzina, 2006. De cateva luni mi s-a aprins becul galben ECU (engine management). Cateodata masina parea ca nu trage cu toti cilindrii, adica pierdea putere usor sacadat. O duc la Ford la diagnostic, identifica ceva cu un piston - bobina. Bobina era noua de 1 an si originala, asa ca am schimbat doar bujiile si fisele. La cateva saptamani iar se aprinde ECU si dupa cateva zile se stinge. S-a intamplat asta cu becul ECU de cateva ori pana acuma. Ultima oara s-a aprins cand motorul era cald, apoi dimineata cand era rece. Dupa 2 zile s-a stins. Masina merge bine in general, dar la relanti (stand mai mult la semafor) am simtit usoare trepidatii, cum ca motorul s-ar ineca, dar isi revenea.

Daca recunoasteti problema, aveti va rog un sfat?

Cu respect

Marian

Re: Focus 1.6 Benzina - ECU computer on/off + trepidatii rel

19 Iun 2014, 01:10

Nu ai cautat bine. Vezi aici :

viewtopic.php?f=54&t=60766

Oprire/scade turatiea/tremurat la relanti

Re: Focus 1.6 Benzina - ECU computer on/off + trepidatii rel

19 Iun 2014, 18:26

Multumesc. Apreciez.
Răspunde