Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
14 Iun 2014, 14:44
Salut,
Am un FF2 2008 1.4 benzina facelift. Acum in primavara am descoperit ca nu imi mai merge AC. Am fost la service la un prieten de cartier si am cam intrat intr-un impas. Sunt destul de sigur ca oamenii nu incearca sa imi traga teapa dar e posibil sa fie ceva ce ii depaseste si pe ei asa ca va cer si voua o parere. Ce s-a verificat:
1. Incarcat instalatie cu freon, presiune ok nu are pierderi, conductele ok.
2. Ventilatorul mare din fata pleaca cand se actioneaza butonul de AC deci senzorul de pe conducta este ok.
3. La compresor s-a verificat daca bobina este dusa, rezultatul bobina este ok nu este intrerupta, are continuitate.
4. Pe mufa de la compresor ajunge tensiune deci instalatia electrica este ok.
Foarte ciudat si din pacate singura problema este, compresorul de AC nu cupleaza. Din ce am inteles compresoarele la genu asta de masini au ambreiaj, ei au zis ca nu are cum sa fie, ca pur si simplu e blocat si trebuie schimbat tot compresorul.
Au incercat ei sa caute pe la firmele de dezmembrari care cunosteau insa nu au gasit (au gasit la unu singur dar compresorul era intr-o stare jalnica asa ca au refuzat chiar ei sa il ia pe ala - de aici am tras si concluzia ca nu incearca sa ma tepuiasca).
Aveti vreo idee daca se poate sa fie altceva, daca se poate repara cumva, este vreo sansa, sau trebuie neaparat sa fie schimbat si nu mai exista nici o alta sansa.
22 Iun 2014, 18:34
Din moment ce observ ca nu ma poate ajuta nimeni cu niste pareri...ma puteti ajuta macar cu un sfat despre un service bun unde sa imi pot rezolva problema? Care sa nu imi zica din prima ca e de schimbat compresorul? Sa faca o treaba buna?
22 Iun 2014, 23:18
Inteleg ca este blocata doar fulia (cu ambreaj) compresorului. Se pot schimba rulmentii. Eu iti recomand aceasta persoana : bibanu47 (Gabi) din Alexandria. Nu esti departe. Vezi ca topicul lui este inchis. Il cauti la telefon, m-ai jos ai datele lui de contat :
viewtopic.php?f=33&t=25993
26 Iun 2014, 19:10
Multumesc frumos. Il voi contacta. Desi rulmentul l-a schimbat deja...si din ce stiu daca e rulmentul blocat si fulia nu se mai roteste deloc nici cand este oprit AC si ar trebui sa imi rupa si cureaua de accesorii de la compresor.