Nu demult am vopsit o usa de Ford, asa ca sunt in cunostinta de cauza privind vopselele PPG, descriu cum se procedeaza cu PPG-l, presupun ceva asemanator si in cazul tau.
Deci:
1) Te duci la un magazin de vopsele auto, e.g. Standox sau PPG. Recomand PPG deoarece este OEM Ford.
2) Explici la vinzator si iti dau ei tot ce trebuie, eventual si sfaturi. Lista o sa cuprinda pt. reparatii mici:
a) Banda pt. reparatii auto
b) smirghel P800-P1500, laveta ceara
c) degresant antisiliconic
(vopsea si lac ai deja, totusi eu as lua PPG, ti-o pun ei in spray daca vrei)
d) daca este cazul, acid care neutralizeaza rugina
3) Lipesti roata in jurul locului de reparat banda
4) Dai cu smirghel (cu apa) finut peste locul respectic. Cu cat suprafata de reparat este mai mica cu atit folosesti smirghel mai fin. Toata suprafata care o sa fie vopsita trebuie slefuita.
5) Dai cu degresant
6) Dai cu chit + slefuit daca este cazul.
7) ... aici ar veni grundfillerul(spritz chit), dar presupun la tine nu este cazul, suprafata fiind mica.

Inca odata cu degresant.
9) Dai un strat de vopsea, subtirel numai!
10) astepti vreo 10 minute (timp de aerare)
11) mai dai inca un strat
12) astepti x minute. x trebuie sa fie scris pe spray.
13) stergi suprafata vopsita cu laveta cu ceara
14) dai primul strat de lac
15) astepti timp aerare 10 min.
16) inca un strat de lac.
Sa faci toata operatia in loc fara praf si temp > 15 C.
Nu stiu timpul de uscare la lacul tau, vezi ce scrie
Sa stii ca pasii acestia sunt aplicabile la mai toate vopsele auto ce se gasesc la noi, bineinteles sunt diferente si cel mai important este ce scrie producatorul respectiv, pasii astia sunt numai in general. Vezi
http://www.klar.ro pentru detalii. Contine fisa tehnologica pentru vopsele auto policolor, dar la fel ii si la PPG sau Standox.