Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Lichid racire- antigel

02 Mai 2008, 13:39

Salut,
Citeam ce subiecte mai sunt pe forum si am gasit o chestie interesanta....antigelul. Masina a venit cu antigel ROZ. era la minim si am zis sa completez sa vad cum evolueaza. Am cumparat antigel Ford Motorcraft, am zis sa fie roz, si surpriza!! era albastru. Intreb si eu, dupa ce am pus 500 ml, trebuia sa-l pun sau nu? daca e albastru. Interesant ca s-a amestecat cu cel vechi si tot roz e :D . Ce ziceti? daca mai scade sa mai pun sau sa caut chiar roz? O fi avand cineva sa fie si original ford si roz?
Gata, am scris destul ca am si inceput sa vad ROZ. Astept sfaturi....Merci

Re: Lichid racire- antigel

02 Mai 2008, 13:47

Eu iti recomand sa-l golesti pe tot si sa faci refill cu lichidul potrivit pentru masina ta.
Lichidul incorect poate crea probleme in blocul motor.
Se pare ca diferenta principala dintre cele doua (roz si albastru) este modul in care reactioneaza chimic cu materialul din care e facut blocul motor (fonta sau aliaj usor).

Mai ramane sa afli exact de care iti trebuie. Ai luat masina de noua sau SH cu lichidul roz ?

02 Mai 2008, 14:41

SH, cu reviziile facute la ford service-cel putin asa scrie in cartea service, adusa din Belgia

02 Mai 2008, 14:59

Am cumparat de la o firma ce aduce piese de origine, vezi link-ul: http://www.piese-ford.com/pagesro.php?page_id=15

02 Mai 2008, 15:13

sati cumperi HEPU G 012 A8D A1 (G12) ESTE NEMTESC FFF BUN CONCENTRAT LA -80 DE GRADE ESTE IN FLACON DE 1,5 LITRI SI COSTA IN JUR DE 25 LEI FLACONUL SI ESTE ROZ ;)

28 Mai 2008, 06:41

Salut.
Am rezolvat problema cu antigelul. Am scris vanzatorului sa-mi dea lamuriri. Aia au deschis un flacon de antigel si se pare ca e rosu/roz foarte deschis. M-am dus acasa, am luat flaconul si am turnat intr-o sticla de plastic transparenta total. Surpriza-era roz. Am plecat la mecanic, l-am facut de "minune"- se pare ca el a facut amestecul intr-o sticla de apa plata-Dorna- care este albastra si de aici toata povestea. M-am linistit, dupa ce am cerut de la o firma, ce vinde piese de la care au mai cumparat si forumistii nostrii, poze/specificatii tehnice ale aceluiasi ambalaj - era identic cu al meu.
Multumesc pt sfaturi si indicatii.

05 Noi 2016, 21:14

Vreau sa schimb antigelu ,1,6 benzina /2004.Ce antigel imi recomandati?

06 Noi 2016, 08:14

HEPU G12

26 Noi 2016, 22:25

Cum se face aerisirea?nu gasesc nici un aerisitor pe conducte.

27 Noi 2016, 12:18

se aeriseste singura, mergand cu ea
Răspunde