Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

bataie la roata

16 Dec 2007, 20:20

la viraj spre stanga (la maxim bracat sau aproape) am niste batai foarte puternice in roata dreapta si parca si topaie. evident ca nu voi mai merge cu masina pana ajung maine la service dar sunt curios ce credeti ca e. imi da senzatia ca se va rupe roata :O

16 Dec 2007, 21:47

de obicei astfel de batai au drept cauza o planetara "dusa"...acu' poate fi si altceva, dar e primul lucru care-mi vine in minte...

17 Dec 2007, 01:05

planetara...

17 Dec 2007, 11:29

ia si un cap de planetara cu tine, economisesti timp...

17 Dec 2007, 16:59

pai din capul exterior in mod sigur nu e, a ridicat-o un mecanic si n-are joc la nici una din roti (dar in aer, fara priza la pamant). din cate stiu eu daca era capul din afara avea joc roata si in aer, asa poate fi doar in interior, partea cu bile (probabil bile sparte) care intra in caseta. apropo, unde intra la mondeo piesa aia? trebuie sa merg la alt mecanic ca asta nu avea acces la tot service-ul acum. probabil il sun pe laur.

17 Dec 2007, 19:35

daca planetara e bulita, roata nu are joc. prin testul asta (miscat roata sus-jos/stanga-dreapta) poti sa-ti dai seama daca ai probleme la rulmenta (in primul rand) sau la bucse si pivoti. planetara se controleaza cu masina stand pe loc, volan maxim in partea opusa rotii cu probleme, prins bine de planetara si vazut daca are joc (altul decat longitudinal ei, care e normal. se reia testul dupa ce se misca masina in asa fel incat roata sa stea la 90 grade fata de primul test. si inca o data la 180 grade. daca misca - se repara.

bafta!

17 Dec 2007, 22:06

merg maine la laur. mai dati-mi si mie odata nr lui pe PM, cred ca il aveam in memoria fostului telefon.
Răspunde