Help/Troubleshooting

nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, merge

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Mesajde ionascu » 17 Sep 2007, 20:05

Iata cum arata vechea rezistenta topita si apoi o schema postata la vremea respective de un forumist pe topicul meu cu locul unde este situata acea rezistenta. Daca stie cineva din experienta sau din stiinta pur si simplu cum se explica fenomenul asta si eventual cum se remediaza, este binevenit. Sigur ar rezolva problema mai multor fordisti...
Fişiere ataşate
rezistenta_ac_ok_small_849.jpg
(103.42 KiB) Descărcat de 111 ori
DSC00041.jpg
(97.51 KiB) Descărcat de 110 ori
Ford Mondeo 2001, 1998cmc, 115 hp, TDDI.
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
Avatar utilizator
ionascu
Member
 
Mesaje: 259
Membru din: 20 Mai 2007, 21:20
Localitate: Braila

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde minodorliviu » 01 Iul 2016, 17:10

Dar rezistenta aia de la radiator comanda si trapta 1 si trapta 2? la mine nu pleca pe treapta 2 si mi se opreste compresorul pt ca sesizeaza presiune prea mare pe instalatie.
minodorliviu
Incepator
 
Mesaje: 6
Membru din: 30 Mar 2015, 09:53
Maşina: Ford

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde danutz88 » 21 Sep 2019, 11:45

Am o pb f mare nu porneste electroventilatorul si da ci apa afara vand ajunge la 110 grade....ventilatoarele pornesc cand dau drumul la ac....am inlocuit senzorul de temperatura dipa chiuloasa,termostatul si releele....Posibil sa am pb cu ecu?
danutz88
Incepator
 
Mesaje: 3
Membru din: 18 Aug 2016, 19:49
Maşina: Ford
VIN: WF0NXXGCDN1D33782

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde jhonutz » 30 Sep 2019, 21:15

ce masina?
Skoda Fabia 1.6 16V 2008
Ex Ford Focus 1.6 16V 2001
Avatar utilizator
jhonutz
1nsane Member
 
Mesaje: 12445
Membru din: 31 Dec 2009, 12:39
Localitate: Iasi

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde lupomanaro » 13 Mai 2020, 15:01

Buna ziua,
Am o problema cu electroventilatorul, cand pornesc A/C nu pleacă, este normal?
Am observat ca atunci cand masina este la relanti, nu baga AC, doar ventilează.
In mers baga bine AC.
Freon tocmai am bagat.
Multumesc
lupomanaro
Incepator
 
Mesaje: 8
Membru din: 06 Dec 2019, 11:41
Maşina: Ford
VIN: WF0FXXWPDF3E79074

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde ionascu » 14 Mai 2020, 05:07

Primul lucru, și cel mai la îndemână, pe care sa îl faci, este sa verifici siguranța. La tabloul de sigurante de lângă baterie, este una galbena cu capul pătrat și transparent, de 60A, dacă nu ma înșel. Scoate-o de acolo și verifica atent ca dacă doar te uiți prin acel plastic, pare ca e întreaga lamela dar nu este. Este aceeași siguranță care tine și bujiile incandescente. Mie bujiile mi-au ars siguranta și de-aia nu mai mergea ventilatorul deci nu mai aveam răcoare.
Dacă asta este în regula, atuncisapi mai adânc. Dacă este arsa acea siguranță și o înlocuiești, după pornirea motorului și apoi și a AC-ului, mai verifica acea siguranță. Dacă s-a ars dintr-un scurt și nu a fost remediat, o va face din nou.
Ford Mondeo 2001, 1998cmc, 115 hp, TDDI.
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
Avatar utilizator
ionascu
Member
 
Mesaje: 259
Membru din: 20 Mai 2007, 21:20
Localitate: Braila

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde lupomanaro » 14 Mai 2020, 07:00

Salut,
Am verificat toate siguranțele dar nu am gasit-o pe cea de 60A.
Atașat poza.
https://ibb.co/KWYcj70
lupomanaro
Incepator
 
Mesaje: 8
Membru din: 06 Dec 2019, 11:41
Maşina: Ford
VIN: WF0FXXWPDF3E79074

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde catalin004 » 10 Iun 2024, 07:19

Salutare...am si eu o problema cu ventilatorul la Ford Focus 3, banuiesc releul care alimenteaza ventilatorul, daca sar peste el functioneaza, adica pe direct sa zic asa, am si o eroare pe forscan
P0691 - Circuit redus de control al ventilatorului 1

Daca stie cineva cum se poate proba? ca sa nu il cumpar degeaba
stima!
catalin004
Incepator
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Iun 2015, 16:35
Maşina: Ford Focus MK3
VIN: 45987456215486235

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde nervossu » 10 Iun 2024, 10:53

99% firul de comanda ventilator este intrerupt.
Avatar utilizator
nervossu
 
Mesaje: 513
Membru din: 10 Ian 2009, 18:20
Localitate: Hermannstadt
Maşina: Mondeo Mk4 Focus Mk3

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde catalin004 » 10 Iun 2024, 11:08

ok, o sa verific astazi si revin . Multumesc
catalin004
Incepator
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Iun 2015, 16:35
Maşina: Ford Focus MK3
VIN: 45987456215486235

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde catalin004 » 11 Iun 2024, 06:53

Am verificat firul de comanda (VT - violet), pana unde ar intra intr-un manunchi mai gros catre ECM sau bord, si nu pare intrerupt, am masurat intre el si masa masinii cu aparatul de masura si am 3,2V (pe osciloscop la fel, nu pare a fi PWM (impulsuri), doar un semnal analogic banuiesc care il transforma in PWM din modulul electronic).
In momentul in care am mai incercat sa schimb releul R12, cu altul, ventilatorul a inceput sa porneasca pentru 1 sec si s-a oprit (masina era pornita).
Am dat jos controllerul (modulul electronic de pe ventilator) si mufa ventilatorului are un papuc cam topit - conturnat...incep sa banui acel modul insa sper sa nu il cumpar degeaba
catalin004
Incepator
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Iun 2015, 16:35
Maşina: Ford Focus MK3
VIN: 45987456215486235

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde nervossu » 11 Iun 2024, 07:48

Alimentare modul prin releu R12 si GND.
Comanda ventilator este de tip PWM.
Fişiere ataşate
ventilator.png
Avatar utilizator
nervossu
 
Mesaje: 513
Membru din: 10 Ian 2009, 18:20
Localitate: Hermannstadt
Maşina: Mondeo Mk4 Focus Mk3

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde catalin004 » 11 Iun 2024, 08:08

Am gasit un video cu ceva test, in fine eu in loc de PWM i-am dat cu generatorul de semnale 1khz, becul meu sta aprins 1 secunda si moare, apoi la 1-2 minute mai porneste iarsi o secunda si se opreste...
https://www.youtube.com/watch?v=8GNbKds0mNM
catalin004
Incepator
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Iun 2015, 16:35
Maşina: Ford Focus MK3
VIN: 45987456215486235

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde nervossu » 11 Iun 2024, 10:16

Eu pentru teste am cumparat generator PWM de aici:
https://www.optimusdigital.ro/en/signal ... splay.html
Avatar utilizator
nervossu
 
Mesaje: 513
Membru din: 10 Ian 2009, 18:20
Localitate: Hermannstadt
Maşina: Mondeo Mk4 Focus Mk3

Re: nu mai porneste electroventilatorul... pus pe direct, me

Mesajde catalin004 » 11 Iun 2024, 10:33

Ok..am sa comanda si eu unul...multumesc!
catalin004
Incepator
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Iun 2015, 16:35
Maşina: Ford Focus MK3
VIN: 45987456215486235

Anterior

Înapoi la Help/Troubleshooting

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Cine este conectat

În total sunt 6 utilizatori conectaţi :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 6 vizitatori (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 1283 pe 23 Apr 2024, 16:22

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Zile de naştere

Nicio zi de naştere astăzi

Site Login