Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Problema cutie powershift

29 Mai 2024, 14:57

Salut baieti,
Sunt nou venit in club. :)

Am nevoie de putin ajutor din partea voastra in privinta unei probleme cu care ma confrunt la cutia de viteze powershift de pe un Ford S-max(2011) cu motorizare diesel 2.0, 163cp.
Am achizitionat masina de cateva luni si pot spune ca sunt f multumit de ea.( cu exceptia acestei probleme...)
Subiectul discutiei este reprezentat de o eroare(P283D00- Selector fork C position sensor. Signal too low) pe care o am pe cutie.....si se manifesta prin functionarea doar a treptelor 1,3,5 + R, numai in modul manual.
Mesajul afisat in bord fiind:Transmission limited function.
Treptele 2,4,6 nu functioneaza(teoretic - nu cupleaza, sa zic asa....este limitata cutia)
In modul Drive masina pleaca de pe loc se tureaza dar nu schimba treapta....

Daca sunt colegi care s-au confruntat cu aceAsta problema, solicit ajutor in rezolvarea ei...

Am facut o programare la Reprezentanta Ford Braila,pentru o diagnoza la mijlocul lunii iunie....sunt f ocupati.
Am discutat cu cativa mecanici si nu m-au putut lamuri cam care ar fi problema.

Re: Problema cutie powershift

30 Mai 2024, 10:30

Din pacate, cutiile PowerShift sunt niste dezastre de cutii (motorizarile euro4 si euro5).
Mai ieftin iesi daca faci conversie de la automata la manuala. Nu multi stiu sa repare PowerShift. Inclusiv reprezentantele. Ei sunt doar pe schimbat piese.

03 Iun 2024, 10:31

Sa inteleg ca daca ai cutie powershift trebuie sa treci mai des pe la biserica si sa faci cateva rugaciuni......sa nu se strice. :(
Acest S-max, este a 2 masina de pana acum.... cea din urma fiind manuala.( am zis sa fac o trecere la o automata(upgrade..:) dar alegerea nu pare sa fi fost inspirata...)

Ma uimeste o chestiune..... pana la urma si cutiilor acestora le trebuie facuta o mentenanta, se mai schimba si ceva piese, cand este necesar...... dar de ce se fereste lumea sa umble la ele....

Ma tot chinui de cateva saptamani sa gasesc pe cineva..... dar in zadar....

12 Iun 2024, 13:28

Singurul atelier care repara cutii PowerShift este in Bucuresti - powershift(punct)ro este websiteul lor.
Cel putin singurul de care stiu eu si fac treaba buna.

Cutiile astea nu sunt deloc ieftin de reparat, de asta se fereste lumea de ele.
Răspunde