Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
21 Noi 2007, 23:27
Va salut !........ Am si eu nevoie de niste lamuriri.....
Pe 13 am facut accident..............un tip a intors in fata mea (fara sa se asigure) si eu am intrat in el........sa stabilit ca eu sunt nevinovat si am primit copia politei RCA.....a fost deschis dosarul de dauna si sa facut constatarea cu privire la daunele masinii mele.......inspectorul de dauna ma trimis la service pt ESTIMARE REPARATII. Am fost la service si acolo mi-au cerut 250 ron pentru devizul estimativ.
Intrebarea mea este daca e normal sa imi ceara banii astia tinand cont de faptul ca acest deviz se face pe baza procesului verbal incheiat de inspectorul de dauna si cateva poze cu masina avariata?!
O a doua problema este ca inspectorul de dauna refuza sa imi spuna valoarea la care mi-a evaluat masina(mi-a spus ca valoarea masinii pot sa o aflu in momentul in care ma prezint la el cu DEVIZUL ESTIMATIV)......lucru care nu stiu daca este normal........
Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine pentru ca de o saptamana umblu dupa lamuriri si nu le-am primit nicaieri........
21 Noi 2007, 23:43
Asirom SUX. Nu mai vreau sa aud de ei, dupa ce m-am certat 5 luni cu ei ca sa imi repare masina. Nu ai ce bani sa dai pentru devizul estimativ; iar in ceea ce priveste evaluarea masinii, asa fac astia de la Asirom, nu vor sa spuna nimic. Devizul estimativ de constatare se face de catre reprezentantul unitatii de service impreuna cu reprezentantul asiguratorului, in prezenta ta
22 Noi 2007, 02:25
$1 scrie:$2sirom SUX. Nu mai vreau sa aud de ei, dupa ce m-am certat 5 luni cu ei ca sa imi repare masina. Nu ai ce bani sa dai pentru devizul estimativ; iar in ceea ce priveste evaluarea masinii, asa fac astia de la Asirom, nu vor sa spuna nimic. Devizul estimativ de constatare se face de catre reprezentantul unitatii de service impreuna cu reprezentantul asiguratorului, in prezenta ta
Multumesc pentru informatii......... Cat despre "Devizul estimativ de constatare"............mi-e nu mi sa facut asa ceva..........inspectorul de dauna a venit sa vada masina(care se afla la mine acasa), a facut cateva poze si a plecat. Dupa vreo ora m-am dus si mi-a dat o copie a proces verbal de constatare intocmit de el si o cerere de despagubire si ma trimis la plimbare, spunandu-mi sa il caut dupa ce am devizul estimativ dat de service.
22 Noi 2007, 02:46
Pai si nu te-au trimis la un service agreat de ei? Ca asa, ti-o poti repara in UK
22 Noi 2007, 02:56
Nu ma trimis nicaieri........nu a pomenit nimic de vreun service agreat de ei. M-am uitat eu la Asirom pe site si am vazut acolo ce service-uri sunt agreate.
22 Noi 2007, 03:02
Pai du-te la un alt service, poate vei avea o experienta mai linistitoare

Daca e sa le dai lor 250 ron, atunci ar trebui sa-ti bage in plus piese + manopera de macar 2500 ron
22 Noi 2007, 03:11
Cei de la service au zis ca imi fac devizul cum vreau eu......adica sunt dispusi sa imi mareasca devizul ca sa imi declare dauna totala.........doar ca fara bunavointa domnului inspector nu cred ca m-ar ajuta cu ceva un "deviz umflat".
22 Noi 2007, 03:23
Dauna totala nu au cum sa-ti dea

Dar pot sa iti mai gadile pe ici, pe colo, devizul, ca daca mai ai niste chestii de facut, sa ti le faca pe reparatia aia. In service pot tot timpul sa descopere daune ascunse, ce nu s-au observat la prima constatare, mai ales daca masina e destul de bine sifonata
22 Noi 2007, 03:32
Am inteles ca dauna totala se poate declara si in cazul in care valoarea reparatiilor depaseste suma maxima pe care o calculeaza cel de la Asirom.......respectiv 75% din valoarea masinii la data accidentului...
22 Noi 2007, 03:37
Pai da, dar in caz de dauna totala, tu nu mai pleci cu masina de la locul accidentului functionala; in cel mai bun caz tractata, daca nu chiar pe platforma; am avut 2 daune generale, asa ca stiu cum arata o masina de dauna generala. Si ala de la asigurari nu are cum sa-ti inghita o dauna generala daca masina nu e bine impachetata, numai daca il droghezi sau il strangi de oaresce cu un patent
22 Noi 2007, 03:45
In primul rand masina nu mai e functionala.......si faza cu dauna totala vine din simplu fapt ca masina este din 2002 si cei de la asigurari o sa o evaluaze la bani foarte putini........iar reparatia e destul de serioasa.......
O sa incerc sa pun niste poze
22 Noi 2007, 03:53
Cam asa arata......
22 Noi 2007, 13:30
Pentru asta serviceul iti poate face un ditamai devizul, care te-ar putea aduce aproape de dauna totala. Cam asa arata si una dintre masinile mele, dar eu m-am dus cu ea direct in service, sa ii faca devizul estimativ. Nu ti-o pot evalua cei de la asigurari dupa cat ii taie capul, e un catalog facut de o firma de asigurari europeana, dupa care se face evaluarea, dar nu-i mai stiu numele. Si daca esti nemultumit, ameninta-i cu datul in judecata si eventual ia legatura cu un avocat sa iti faca o scrisoare catre ei. Eu asa am facut si am cazut pana la urma la pace
22 Noi 2007, 13:56
$1 scrie:$2auna totala nu au cum sa-ti dea

Dar pot sa iti mai gadile pe ici, pe colo, devizul, ca daca mai ai niste chestii de facut, sa ti le faca pe reparatia aia. In service pot tot timpul sa descopere daune ascunse, ce nu s-au observat la prima constatare, mai ales daca masina e destul de bine sifonata
Daca e afectata structura de rezistenta aia nu se mai repara si iti da dauna totala... Nu intotdeauna sifonarea tablei face totul.
22 Noi 2007, 14:23
Sau te judeci cu cel care te-a lovit pentru diferenta de bani pe care nu vrea sa ti-o plateasca asiguratorul lui, sa-ti plateasca el din buzunar.
E foarte naspa pentru el, cunosc pe cineva in situatia aceea, dar...traim in Romania si aici trebuie fiecare sa se descurce, survival of the fittest.
22 Noi 2007, 15:26
$1 scrie:$2entru asta serviceul iti poate face un ditamai devizul, care te-ar putea aduce aproape de dauna totala. Cam asa arata si una dintre masinile mele, dar eu m-am dus cu ea direct in service, sa ii faca devizul estimativ. Nu ti-o pot evalua cei de la asigurari dupa cat ii taie capul, e un catalog facut de o firma de asigurari europeana, dupa care se face evaluarea, dar nu-i mai stiu numele. Si daca esti nemultumit, ameninta-i cu datul in judecata si eventual ia legatura cu un avocat sa iti faca o scrisoare catre ei. Eu asa am facut si am cazut pana la urma la pace
Sa inteleg ca cel mai bine duc masina la service sa o vada aia.............si dupa........vad ce mai e de facut.....
Conform pv de constatare urmatoarele sunt de inlocuit:
bara fata, bandou stanga si dreapta bara fata, grile bara fata, proiectoare stg si dr, grila masca fata, capota motor, masca fata (panou frontal), faruri stanga si dreapta, aripa stanga+dreapta, motorase reglare far, armatura bara fata, lonjeron dreapta fata(cap lonjeron), radiator racire, radiator A/C, electroventilatoare (2 buc), carcasa electoventilatoare, suport inferior radiatoare, carenaj roata dreapta fata, suport baterie, capac baterie..............la toate astea se mai adauga aripa interioara dreapta fata(de reparat) si lonjeron stanga(tot de reparat).....
22 Noi 2007, 16:14
nu accepta reparare la tabla; ceri neaparat inlocuire; mai ales la lonjeron; si daca e afectat si lonjeronul, dupa inlocuire iti trebuie masina trasa la linie; du-te cu ea in service sa iti faca o constatare exaustiva
22 Noi 2007, 16:29
Am inteles! Cu privire la lonjeroane.....o sa incerc sa il conving sa le inlocuiasca......
As mai avea o intrebare........daca cer deviz estimativ la un service implica obligatia de a repara masina la ei?
22 Noi 2007, 16:42
Obligatia morala

cam asa se intelege
22 Noi 2007, 17:13
Multumesc pentru informatii! Raman dator.........o sa va tin la curent cu ce am mai facut.......momentan nu il gasesc pe inspectorul de dauna, sper sa dau de el cat mai repede sa lamuresc toate aspectele neclare. Multumesc inca o data!
27 Noi 2007, 00:01
nu va faceti oameni buni asigurare la ASIROM, si eu am avut probleme cu ei, nu o vrut sa-mi plateasca toti banii pe reparatii.Cel mai bine este la Tiriac (nu vreau sa fac reclama), aici iti face masina in maxim 3 zile, la un prieten i-a facut-o in trei zile schimband piese in valoare de 3000 euro.
28 Noi 2007, 04:43
La casco alegi asiguratorul care iti convine dar la reparati facute pe rca-ul celui vinovat nu poti alege asiguratorul

.
29 Noi 2007, 05:50
In sfarsit.......dupa 2 saptamani am reusit sa bag masina la reparat......intr-un service, cei drept mai de mana a doua.......dar asta e, cei de acolo au fost singurii care nu mi-au spus k o sa apuce de reparat "dupa anul nou", iar directorul service-ului ma asigurat ca o sa rezolve el toate aspectele cu Asirom,un aspect imbucurator pentru mine tinand cont de faptul ca inspectorul de dauna este de negasit....
Ultima oară modificat de
oliver46_wrc pe 29 Noi 2007, 16:08, modificat 1 dată în total.
29 Noi 2007, 10:50
fii atent, orice solicitare catre asigurator sa o faci in scris si cu numar de jurnal de la ei. sa nu semnezi nimic pana nu e gata masina!
19 Dec 2007, 06:19
Va salut,
am revenit, cu informatii noi, nu asa de bune pe cat speram eu, dar asta e........
Sambata m-am dus ca de obicei sa vad daca au venit piesele.........si spre surprinderea mea, au venit (o parte doar, nu toate).......ma uit la piese, si constat dezamagit ca toate sunt "ORIGINAL HONG KONG", de fapt TAIWAN.........nu am comentat nimic, m-am multumit cu faptul ca au venit si ca am obtinut o promisiune ferma, ca de luni (17 decembrie) se apuca serios de treaba.... Luni m-am infiintat la service......si culmea......se apucasera de treaba, deja ma gandeam ca o sa am masina pana in sarbatori. Bineinteles ca m-am gandit prost pentru ca masina o sa o iau dupa "anul nou", pe motiv ca dauna depaseste 5000 RON si in momentul in care e gata masina trebuie sa vina inspectorul de dauna sa vada cum a iesit masina si sa dea acceptul de plata......inspector care, banuiesc ca de sambata intra in vacanta, ca si service-ul de altfel.......
Era sa uit..............MULTUMESC MULT pentru sfaturi si informatii..............raman vesnic indatorat...........
11 Feb 2008, 13:38
Am nevoie din nou de ajutorul dvs.........astazi trebuie sa iau masina din service......

Problema e ca vor sa mi-o dea fara motorasele de reglare faruri (pe motiv ca nu ma mai incadrez in banii acordati de asigurare)......
Intrebarea mea..........ce sa fac in situatia asta?
O iau asa qm e sau ma cert cu ei? Si inca ceva...........la ce anume ar trebui sa fiu atent cand o iau?(ma refer la actele pe care trebuie sa le semnez)
Multumesc......
11 Feb 2008, 20:25
$1 scrie:$2.......daca cer deviz estimativ la un service implica obligatia de a repara masina la ei?
Daca in deviz iti calculeaza si manopera atunci esti obligat intr-o oarecare masura sa o repari la acel service pentru ca, iti dau un exemplu, cei de la Ford ar avea un pret de 5000 RON la manopera (fara piese) pe cand la un alt service autorziat ti-ar putea cere mai putin sau chiar si mai mult. Deci, daca iti faci devizul la Ford ei iti calculeaza toate piesele si manopera pe toata lucrarea, inspectorul de daune iti analizeaza devizul si daca nu se considera dauna totala atunci te vor trimite la FORD pentru reparatii. Daca cumva platesti devizul estimativ al pieselor si al manoperei acesta va fi acoperit de catre cei de la Asigurari (iti spun din proprie experienta).
Deci, inca o data, cel mai bine este sa-ti faci devizul si constatarea la FORD, merita, plateste-le cat o fi, 100-200-300 RON pentru acel deviz, si dupa cum am spus daca se hotaraste ca masina se repara macar ti-o faci la Ford, banii ce i-ai dat pe deviz tii recuperezi; in cazul in care se considera dauna totala..bafta ce sa zic.
edit : greseala mea ca nu am citit intreg threadul, imi cer scuze.
11 Feb 2008, 20:34
Merci oricum pentru informatie..........era bine de stiut la momentul respectiv.........
26 Feb 2008, 15:01
la cum arata masina va avea serioase probleme de directie toata viata ei..corect este sa primesti dauna totala..sa o radiezi..sau daca refuza sa-si duca cei de la firma de asigurari copii la scoala cu masina asta dupa ce o repara si o fac ei ca si noua