Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Dupa deconectare baterie, reinvatare parametrii

04 Dec 2007, 12:08

So, in urma schimbarii kitt-ului de ambreiaj (si apopo de asta, cand am cumparat masina, acum un an juma', facea o mica trepidatie la 1800 de ture, indiferent de tr de viteza, am scapat si de problema, cred ca era volanta sau ceva pe-acolo), sa revin, le-am spus celor de la service ca tre sa conduc 8 km in draci, dar ninsese dupamasa si ma intrebam cum sa fac asta cand iau masina de-acolo. Surpriza mea a fost ca mi-au zis foarte raspicat ca modelul meu de mondeo nu uita nici un parametru (ma refer strict la partea de injectie), si ca va merge exact ca inainte. Culmea e ca au avut dreptate, adica nu am simtit nici o diferenta de comportament in timpul mersului pana acasa (cam 10 km), desi conform celor citite pe-aci, ar fi trebuit sa simt ca merge altfel, in regim de invatare. Aveti cunostinta de asa ceva? Cum e pana la urma, invata sau nu invata? Sau depinde de "varsta" modelului de ford?

04 Dec 2007, 12:24

Din cate am mai aflat si eu, la diesel-uri nu se aplica. ECU nu "uita" parametrii dupa deconectare.

Re: Dupa deconectare baterie, reinvatare parametrii

04 Dec 2007, 13:47

$1 scrie:$2o, in urma schimbarii kitt-ului de ambreiaj (si apopo de asta, cand am cumparat masina, acum un an juma', facea o mica trepidatie la 1800 de ture, indiferent de tr de viteza, am scapat si de problema, cred ca era volanta sau ceva pe-acolo), sa revin, le-am spus celor de la service ca tre sa conduc 8 km in draci, dar ninsese dupamasa si ma intrebam cum sa fac asta cand iau masina de-acolo. Surpriza mea a fost ca mi-au zis foarte raspicat ca modelul meu de mondeo nu uita nici un parametru (ma refer strict la partea de injectie), si ca va merge exact ca inainte. Culmea e ca au avut dreptate, adica nu am simtit nici o diferenta de comportament in timpul mersului pana acasa (cam 10 km), desi conform celor citite pe-aci, ar fi trebuit sa simt ca merge altfel, in regim de invatare. Aveti cunostinta de asa ceva? Cum e pana la urma, invata sau nu invata? Sau depinde de "varsta" modelului de ford?

Si eu am schimbat toate cele (volanta, kit ambreiaj, rulment presiune) si nu mi s-a parut absolut nimic schimbat. Nici macar la demaraj ... desi ma asteptam sa fie mult mai sprintena.

04 Dec 2007, 15:04

scrie clar in manualul de utilizare ca dupa deconectarea accumulatorului automabilul se poate comporta anormal timp de 8 km, asta se datoreaza reinvatarii sistemului de management al motorului si poate fi ignorat.

04 Dec 2007, 15:23

$1 scrie:$2crie clar in manualul de utilizare ca dupa deconectarea accumulatorului automabilul se poate comporta anormal timp de 8 km, asta se datoreaza reinvatarii sistemului de management al motorului si poate fi ignorat.

Manualul e acelasi benzina/diesel, nu? Si Huffy spunea ca la motorinar nu se aplica, eu iti confirm ca la al meu sigur nu s-a aplicat, iar cei de la service (e unul scolit in nemtia la ford, da nu ma apuc sa-i fac reclama :P ) au zis ca la modelul meu nu se aplica

04 Dec 2007, 15:41

manualul meu e pt modelul din 2001 si este pt ambele motoare diesel si benzina.

04 Dec 2007, 15:46

tocmai asta si subliniam, manualul e pt ambele motorizari, de fapt pt toate tipurile de motorizari la acelasi model; ma gandesc ca din cauza asta apare in manual treaba cu invatarea dar eu sunt convins ca la a mea nu se aplica, prin deductie nici la alte dieseluri

04 Dec 2007, 17:40

E vreo problema cu alarma daca schimb bateria ?

04 Dec 2007, 18:14

La a mea nu a fost, indiferent la care baterie te referi

05 Dec 2007, 12:35

Cat costa o baterie - acumulator (sa nu se inteleaga ca e vorba de o baterie de ceas sau de vin) pentru Ford Fiesta 2002 si de unde o pot procura ?
Ultima oară modificat de mihamihaela06 pe 05 Dec 2007, 15:40, modificat 1 dată în total.

05 Dec 2007, 14:00

$1 scrie:$2at costa o baterie - acumulator (sa nu se inteleaga ca e vorba de o baterie de ceas sau de vin) pentru Forf Fiesta 2002 si de unde o pot procura ?

Sa nu crezi ca te-am luat la misto, m-am referit la bateriile ambelor telecomenzi si la bateria masinii, pt ca le-am decuplat pe fiecare cu diverse ocazii.
Bateria masinii nu e speciala pt un anumit model de masina, cu exceptia motorizarii. La diesel trebuie un amperaj mai puternic fata de un benzinar. In al doilea rand, marca bateriei este importanta, garantia oferita, pretul pe care esti dispus(a) sa-l platesti etc

05 Dec 2007, 15:44

Dupa deconectarea bateriei nu mai merge casetofonul.
Ce se poate face in aceasta situatie ?

05 Dec 2007, 17:16

Pt cod casetofon citeste aici:

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t= ... hlight=cod

05 Dec 2007, 17:29

Off (si topic si al inimii)
$1 scrie:$2t cod casetofon citeste aici:

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t= ... hlight=cod

Hihihihi, daca nu aveam prietena (pe care am cerut-o sambata in casatorie), care intamplator :twisted: a cumparat ford, la recomandarea stiu eu cui 8) si locuiam in Buc, deja eram la cumparaturi si deblocat de casetofon

05 Dec 2007, 19:50

@ sictiritu : La mai mare cu prietena 8) 8) 8) ...si daca faci nunta la anu poate facem si noi cei din club o coloana de forduri cand mergeti la " primarie ", ca am mai vazut pe forum niste poze de la rusi ...
Cu bacteria :twisted: la mine nu am avut probleme cand am schimbat-o si eu am benzinar, singura problema a fost cand un tampit a vrut sa vada kilometrajul cand aveam bornele scoase si mi-a dat eroare cad am pus bornele ( nici pana azi nu am inteles de ce am avut eroarea aia si de ce a disparut dupa 1/2 ora de mers cu masina ).

Ca tot s-a vorbit de alarme ..scuze de of topic .....stie cineva o alarma care sa foloseasca telecomanda de pe cheie ???

06 Dec 2007, 18:31

Multumesc Huffy !!!
Multumesc sictiritu, "Casa de piatra" si copii frumosi !!!

06 Dec 2007, 18:43

$1 scrie:$2ultumesc Huffy !!!
Multumesc sictiritu, "Casa de piatra" si copii frumosi !!!

Multumesc :D

Re: Dupa deconectare baterie, reinvatare parametrii

20 Feb 2008, 15:38

Am schimbat bateria,am gasit si codul pentru casetofon (multumesc pentru program) dar am pierdut placuta cu numarul de inmatriculare.
Ce trebuie sa fac m-am interesat in Udriste dar nu stiu cat dureaza pana obtin alta placuta.

Re:

03 Mar 2008, 23:36

$1 scrie:$2crie clar in manualul de utilizare ca dupa deconectarea accumulatorului automabilul se poate comporta anormal timp de 8 km, asta se datoreaza reinvatarii sistemului de management al motorului si poate fi ignorat.

mie mi-au palpait intermitent si sporadic luminile displayurilor de la instrumentele din bord,acelea unde afiseaza km,ora si pompa de benzina si toate alea.Aparent fara nici un motiv.La Fusion
:-O :-O
Răspunde