Help/Troubleshooting

Problema trepidatii volan

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Problema trepidatii volan

Mesajde shine » 21 Apr 2008, 12:03

va cer si eu parerea intr-o privinta...
in weekend am fost la munte - motivul ptr care nu am venit nici la intalnire unde am intrat printr-un rau si printr-un noroi (de unde am iesit tractat).

chestia e ca nu am simtit nimic ciudat (in afara de mirosul ala de la ambreiaj).
dar pe drum, dupa Ploiesti, pe DN1, am incercat sa calc un pic mai tare pedala, dar fix cand ajungeam la 3000 RPM, la 110 km/h incepea sa trepideze volan groaznic.
la aceeasi turatie in treapta inferioara nu avea nimic, deci cred ca pragul psihologic e la 110 KM/h

am zis sa o duc la o spalatorie sa o curete de noroi si alte chestii, si apoi sa o testez sa vad daca mai are buba asta.
aveti vreo idee? ce ar putea sa fie? sunt cam speriat...nu vreau alte probleme... si promit ca nu o mai solicit la extrem niciodata!JET-ul meu drag...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Re: Problema trepidatii volan

Mesajde duhan vlad » 21 Apr 2008, 15:10

Dute la spalatorie si da noroiul jos si spunele sa insiste in interiorul rotiilor pentru ca daca ai noroi pe janta in interior atinci face trpidatiile alea si de obicei la viteze mai mari de 100km .
duhan vlad
Ford Freak

Maşina: ford,mondeo,mk4
VIN: WF0EXXGBBE7M49124

Mesajde BoogY » 22 Apr 2008, 12:49

SI daca dupa ce o speli tot asa face,du-te si echilibreaza rotile/indreapta jantele...
BoogY

Mesajde duhan vlad » 22 Apr 2008, 13:21

Probabil o fi si din vina rotiilor descentrate,dar eu am patit pe pielea mea tot asa am bagat masina in noroi,noroc ca am iesit afara de acolo fara sa fiu tractat si pe drum liber cand ii dadeam peste 100 trepida .Am ajuns acasa am dat rotiile jos si pe roata spate dreapta aveam strans pe interiorul jenti un bulgare mare de pamant .Am dat jos pamantul am curatat jentiile dupa care masina a mers snur .Deci zic ce am pati si eu ...da este posibil sa fie si rotiile dezechilibrate ,sau cine mai stie ce poate sa aiba,dupa ce face operatiile astea poate sa ne spuna cum se comporta masina sa stim si noi un rezultat .
duhan vlad
Ford Freak

Maşina: ford,mondeo,mk4
VIN: WF0EXXGBBE7M49124

Mesajde badboy20cm » 23 Apr 2008, 10:11

salut poate sa fie mai multe cauze la acea trepidatie!! rotii descentrate ,rulmentul intermediar planetara,planetara ,,civa vb pe un topik ca si el a avut o belea dinasta si s-a dus cu ea la ford si iau schimbat planetara si a fost ok dupaia ,eu la masina mea tot asa aveam trepidatii pe la 100 ,in afara de rotii descentrate am avut si rulmentul intermediar planetara care saracu avea jok destul dar nu se auzea in masina huruit!
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Înapoi la Help/Troubleshooting