Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Senzori de parcare... Ultrasonici sau electromagnetici

10 Feb 2009, 15:35

Vreau sa imi montez senzori de parcare...
Ce parere aveti despre cele doua tipuri de senzori ?
Cei ultrasonici clasici, cu 4 senzori (trebuie gaurita bara din spate) sau senzorii electromagnetici unde nu este nevoie sa dai gaura in bara ca se monteaza o banda in interiorul barii.

linkuri
electromagnetici
http://www.xenonshop.ro/xcart/sistem-el ... 16176.html

si cei ultrasonici
http://www.comenzi.ro/product_info.php? ... cts_id=952

Re: Senzori de parcare... Ultrasonici sau electromagnetici

10 Feb 2009, 15:53

ce sa zic. amandoi is faini, astia ultra sonici is faini ca iti arata distanta care o mai ai pana la obstacol, la ceilalti care piuie dupa ce incepe piuitu ala maxim, mai poti putin sa mergi. numa toata chestia e sa ai noroc de ei si nu nimeresti, ca in multe cazuri din aia care te atentioneaza dupa ce ai auzit poc. daca ii sa te bazezi ca amandoua modele sunt bune eu zic sa iei din aia sa nu mai gauresti bara

10 Feb 2009, 16:05

Mie senzorii "electromagnetici" imi par in categoria "impozit pe prostie". Electromagnetic.

10 Feb 2009, 16:06

ai senzori cumva pe masina ?
nu as da gaura in masina , ca totusi ii masina noua....
da ii dezavantaj faptul ca nu ai afisaj , insa am auzit ca cei ultrasonici nu detecteaza de ex garduri de sarma :-??
pai doamne fereste sa fac poc :)) ca doar de aia vreau sa imi pun sa nu fac 'poc' :P

10 Feb 2009, 16:08

$1 scrie:$2ie senzorii "electromagnetici" imi par in categoria "impozit pe prostie". Electromagnetic.

de ce?
singurul dezavantaj din descriere pare distanta maxima de 80 cm si faptul ca nu are afisaj :-??
in realitate nu stiu cum sta treaba...

10 Feb 2009, 16:14

Am senzori cu ultrasunete, la Mondeo am avut gaurile in spoiler facute de fabrica, a trebuit sa gauresc doar bandoul.
Din categoria "am auzit ca", am auzit ca

1) obiecte nemetalice (trunchiuri de copaci, radacini, pereti de beton sau de caramida) nu reactioneaza la unde electromagnetice, desi cei care vand asemenea senzori tocmai asta spun, iar eu zic ca ei nu sunt tocmai sinceri, asta ca sa iti formezi o imagine despre cata incredere poti avea in descrierea lor

2) Cu senzorii ultrasonici pe care ii am eu, imi arata si distanta pana la obstacol, care chiar nu imi imaginez cum o poate detecta cu precizie cel electromagnetic

3) Cu senzorii ultrasonici pe care ii am eu, imi arata si directia stanga-dreapta in care este obstacolul, care chiar nu imi imaginez cum o poate detecta cu precizie cel electromagnetic.

Dar intre noi fie vorba, chiar te rog sa-ti pui electromagnetic, pentru ca vreau sa verific daca am dreptate si nu vreau sa ma risc pe banii mei :)

LE: Pana si Audi foloseste senzori ultrasonici ca dotare de fabrica. Daca cei electromagnetici erau asa grozavi, te asigur ca i-ar fi folosit multi producatori auto.

10 Feb 2009, 16:20

mersi pentru raspuns :)

faza ii ca eu am focus si ar arata un pic cam naspa senzorii in bara din spate...
de asta am deschis si topicul pentru ca nu vreau sa ma iau doar dupa descrieri ci vreau sa aud si de la cei care au pe masina asa ceva...
pana acuma nici macar nu stiam ca exista alt tip de senzori,stiam numai de ultrasonic... si am vazut apoi varianta asta , de care nu stiu nimic doar ce este in descriere
am vazut imaginile de la mondeo si arata bine :)

13 Feb 2009, 16:52

up

18 Feb 2009, 16:28

Am ultrasonici, singurul dezavantaj ar fi ca prin iarba inalta mai indica si prostii.

Despre aia electromagnetici... nu stiu nimic.

18 Feb 2009, 16:35

$1 scrie:$2) obiecte nemetalice (trunchiuri de copaci, radacini, pereti de beton sau de caramida) nu reactioneaza la unde electromagnetice, desi cei care vand asemenea senzori tocmai asta spun, iar eu zic ca ei nu sunt tocmai sinceri

Cine ti-a spus mataluta ca nu functioneaza la copaci?
Inainte sa perchezi, daca vezi un copac, cobori frumusel si bati un cui in el cu ciocanul si cuiul din dotare si gata problema :))
Răspunde