Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

azot

30 Aug 2008, 11:24

Mi-am pus azot in roti si vaq recomand si voua, au preturi bune si cred ca sunt si meseriasi cei de la Auto Soft.
A costat 4 lei pe roata. :D

Re: azot

30 Aug 2008, 11:29

Eu am 79% azot in cauciucuri si sunt multumit.

30 Aug 2008, 13:20

$1 scrie:$2i-am pus azot in roti si vaq recomand si voua, au preturi bune si cred ca sunt si meseriasi cei de la Auto Soft.
A costat 4 lei pe roata. :D

se gaseste la orice vulcanizare sau numai pe la alea mai rasarite:P

30 Aug 2008, 13:25

mai este si autozone ;)
AUTOZONE BUCURESTI - STR. BARBU VACARESCU NR. 313-321
AUTOZONE CONSTANTA - BULEVARDUL I.C. BRATIANU NR. 120
AUTOZONE BUCURESTI - STR. BUZESTI NR. 44

30 Aug 2008, 14:35

de ce ai baga noz in roti??? :|

30 Aug 2008, 14:40

http://www.stiriauto.ro/articol/1042/No ... ul-Zilei-/ ;)

30 Aug 2008, 14:51

am avut si eu in rotzile cu care am adus masina din germania .dar nu este recomandat iarna asta daca nu vrei sa faci patinaj artistic .

17 Noi 2008, 09:12

$1 scrie:$2m avut si eu in rotzile cu care am adus masina din germania .dar nu este recomandat iarna asta daca nu vrei sa faci patinaj artistic .

sigur? din ce zic astia in articolul postat de colegul nostru mai sus, rotile la avioane sunt umflate cu azot si la 10.000m altitudine, temperatura e de -55 grade celsius...

17 Noi 2008, 09:42

Da, dar avionul nu foloseste pneurile la 10.000 m ;)
Tot in articol se spune: "Printre dezavantajele azotului se numara rigidizarea pneului si pretul."
Deci in conluzie vara ar trebui azot iar iarna aer ;)

17 Noi 2008, 11:13

Stie cineva in Timisoara unde este azot?

17 Noi 2008, 11:26

:D In Timisoara e peste tot azot in proportie de 79% cum a mai zis cineva :-" - asta e atmosfera planetei; in Bucuresti e mai mult ca e capitala 8-} poluare, smog etc; acum pe bune, discutia despre azot in roti e veche si controversata - cu cit poti sa cresti concentratia de azot dintr-o anvelopa ce are presiunea de 2atm cu o instalatie de randament scazut cum sint cele din vulcanizari? eu zic ca de la 78% la maxim 88% - e nesemnificativ, apoi apar si pierderile pe parcurs, refacerea presiunii si tot asa - eu cred ca nu merita ptr unii ca noi, utilizatori "casnici" ai anvelopelor; comparatia cu rotile avioanelor e absolut exagerata ptr ca acolo sint alte presiuni si forte la care trebuie sa reziste un cauciuc, oricum sint anvelope speciale, total diferite de cele de pe masinile noastre (doar o supapa costa cit un cauciuc de ford).

17 Noi 2008, 12:02

Sunteti prea spirituali.

"Atmosfera de astăzi a Pământului conţine azot (sau nitrogen) bimolecular (N2)în proporţie de aproape 4/5 (78,2 %), oxigen bimolecular (O2) (20,5 %), argon, Ar, (0,92 %), bioxid de carbon, CO2, (0,03 %), ozon, oxigen trimolecular (O3) şi alte gaze, praf, fum, alte particule în suspensie, etc."

Asta ca sa stie omul precis ce are in roata...

:D

27 Apr 2009, 10:43

Deci in concluzie, sunt avantaje clare pt care se recomanda umflatul rotilor cu azot? Voi aveti azot in pneuri si simtiti vreo imbunatatire?

27 Apr 2009, 20:10

eu am azot de 1 an de zile si pot sa iti spun ca nu se pierde presiunea!asta e singurul avantaj...la diferente de temperatura presiunea ramane aceeasi.

27 Apr 2009, 22:04

si inainte sa iti pui azot iti varia presiunea? cam cat la suta apreciezi ca ai acum azot in roata? banuiesc ca atunci cand a bagat azot in roti nu a comprimat cauciucurile sa iasa tot aerul din ele...

eu de un an de zile am aer normal in cauciucuri si ma duc lunar se verific presiunea. ca o surpriza sau nu, pana acum nu a variat.

cred ca este mai mult efectul placebo...

27 Apr 2009, 22:17

Si eu am "patit" la fel: am pus azot in rotile de iarna, de 2.5 ani nu am umblat la presiune.
La cele de vara am pus de doi ani, dar la ele la fel nu a mai fost nevoie de suplimentare.
Placebo, nu? =))

28 Apr 2009, 08:23

Nu e placebo.. ci e o explicatie simpla: vulcanizarile care au compresoare cu azot pt. umflat roti sunt ceva mai rasarite si muncitorii stiu sa monteze bine un cauciuc pe roata - isi fac datoria si curata bine janta, folosesc adeziv mai bun.. etc.

28 Apr 2009, 09:37

eu am pus la autosoft dudesti - au instalatie speciala cu azot iar rotile le-au desfacut pentru a le indrepta/echilibra apoi au pus azot (la cererea mea).
Răspunde