Help/Troubleshooting

Intrebare despre vasul de antigel

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Intrebare despre vasul de antigel

Mesajde mihai2k1 » 02 Ian 2007, 13:03

Capacul de la vasul de antigel (cred ca ii zice de expansiune) ar trebui sa aibe o supapa? Intreb pt ca imi pierdea lichid antigel pe la imbinarea dintre furtun si vas. Am judecat si am gasit 3 posibile cauze:

1. Colier largit
2. Furtun largit sau fisurat
3. Vas fisurat

Cauza 1 am eliminat-o acum o luna prin inlocuirea colierului cu doua d-alea cu surub. Rezultat: tot curgea.
Cauza 2 am eliminat-o azi prin scurtarea furtunului cu portiunea in care intra mufa vasului in el. Oi vedea daca mai curge.

Totodata am observat niste fisuri in peretele vasului. Banuiesc ca s-au format din obosirea materialului peretelui in urma variatiilor de presiune din interiorul instalatiei de racire (implicit din interiorul vasului). Daca mai curge, o sa cumpar alt vas, insa ma intereseaza cauza. Banuiesc ca daca are supapa in capac (asa cum cred ca ar fi normal pt egalarea presiunii), aceasta nu mai lucreaza. Daca e sa fie asa si vasul sa nu fie fisurat, cum rezolv cu supapa?

PS: Masina are 59.500 km si 3 ani si jumatate.
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Re: Intrebare despre vasul de antigel

Mesajde titocus » 03 Ian 2007, 22:39

Capacul are supapa care e facuta sa dea drumul la o numita presiune (nu stiu care e aia la Fiesta).
In mod normal este presiune in sistem, mai ales cand e cald motorul.
Pui o carpa deasupra capacului sa nu cumva sa iasa antigel sa te oparesti si desfaci capaul. Ar trebui sa se auda un mic "psst" ca la o sticla de suc acidulat. :icon_mrgreen:
Explicatie de balta dar tine figura. :icon_rolleyes:
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Înapoi la Help/Troubleshooting