Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Alinierea pedalelor

20 Aug 2009, 11:46

Salut! Nu am găsit nimic relevant pe forum, deşi sunt sigur că nu am căutat suficient. Mă deranjează destul de tare diferenţa de plan a celor două pedale acţionate cu piciorul drept, acceleraţia şi frâna. Vreau să le schimb, dar bănuiesc că nu rezolv decalajul. Altfel spus, cum pot ridica, cu 2 cm să zicem, poziţia neutră a pedalei de acceleraţie? De ce? Motivaţia ipocrită, de faţadă, ar fi că mi se întâmplă să-mi agăţ încălţămintea în pedala de frână. Motivaţia reală e inconfortul major la heel-toeing.

Re: Alinierea pedalelor

26 Aug 2009, 17:02

Nu pot să cred că nu e nimeni interesat de heel-toe, de îmbunătăţirea reală! a ergonomiei interfeţei cu maşina, în consecinţă de plăcerea autentică pe care ţi-o poate oferi până şi un biet Focus tras de doar 100 de căluţi. Trec prin toate culorile (verde, roşu etc.) când constat cu cât foc se discută despre pedale, praguri, folii, eleroane, lumini şi alte nimicuri. Cuvântul de ordine e accesorizare. Modalitatea acesteia pe la noi depăşeşte graniţa kitsch.

Revenind la subiect, într-o altă notă, şi cât se poate de concis. Cum pot face astfel încât pedalele respective să fie mai uşor controlabile simultan? O parte din răspuns sună cam aşa: prin apropierea pad-urilor adică schimbarea lor cu unele mai mari şi, mai important, prin aducerea lor în acelaşi plan. Dacă pad-uri (pedale) găseşti peste tot (deşi nu mi-ar prinde rău ceva feedback de la cei care le-au schimbat), ei bine, partea a doua pare cel puţin omisă dacă nu de-a dreptul ignorată. Încă ceva, nu e nimeni deranjat de flexibilitatea braţelor pedalelor? Încercaţi, stând pe loc (fie cu călcâiul plantat în podea - uzual, fie fără contact cu podeaua) să le mişcaţi în plan orizontal (de fapt planul descris de suprafaţa/pad-ul numite impropriu pedale).

Re: Alinierea pedalelor

31 Aug 2009, 20:39

Încă ceva, nu e nimeni deranjat de flexibilitatea braţelor pedalelor? Încercaţi, stând pe loc (fie cu călcâiul plantat în podea - uzual, fie fără contact cu podeaua) să le mişcaţi în plan orizontal (de fapt planul descris de suprafaţa/pad-ul numite impropriu pedale)

si eu am pus aceasta intrebare pe forum(nu mai gasesc postul)si unii spuneau ca la ei nu exista joc la pedale (stanga-dreapta)
multe masini au pedalele "tapene"fara joc,doar focusul este cu prb,mai ales la cea de ambreaj
si nu cred ca putem sa facem ceva,decat sa schimbam tot pedalierul
numa bine!
Răspunde