$1 scrie:$2Patuiag: suna-l pe om si zi-i sa iti gaseasca turbina ca altfel il fugaresc prin tot Bucurestiul! A, si el sta tot in Militari, vezi cum il vrajesti sa vina sa-ti vada masina. Are si un atelier al unui prieten tot pe acolo prin zona cred. Tine-ma te rog la curent.
Multumesc Dragos pt ajutor dar am rezolvat-o zic eu mai ieftin cu putin noroc si anume: Am dat un anunt pe dezmembrari .ro pt ce am nevoie (multumesc paulp) si am primit o oferta pe care am acceptat-o de o turbosuflanta cu 500 euro sh .Tin sa precizez ca am primit si oferte mai mici adica de 300 euro sau chiar 250 dar am acceptat-o pe asta fiindca persoana de contact mi-a inspirat incredere.Am ridicat piesa de la tirgul auto din Vitan (autovit).Am mers dupa aceea la forcar de am luat kit-ul de garnituri pt turbo (130 ron),6litri de ulei si filtru si m-am dus la ruda aceea unde am lasat masina.Sansa mea a fost ca acea ruda este mecanic la un service Mercedes din Bucuresti (nu lucrase niciodata pe un ford) .A studiat masina si a zis ca incerca sa o rezolve el .Am riscat din nou si am acceptat ( asta datorita crizei financiare).Si surpriza cu ajutorul meu am reusit sa demontam si sa montam la loc totul cu masina pe roti fara elevator fara sa dam motorul jos .Acum masina functioneaza,am ajuns cu ea la Rm Valcea si la mai putin de o ora de cind scriu aceste rinduri urmeaza sa plec pina la Brasov cu 5 persoane la bord (acum sa o vad).Ce vreu sa precizez eu acum .Fiindca acum vad si eu diferenta .Cu turbina veche cind intram in depasire si o fortam un pic intra destul de greu in turatie si se auzea un usor suierat pe care eu il consideram normal si chiar i-mi placea

cind auzeam acel fluierat repet usor sesizabil.Acum vad insa diferenta .Cind calc pedala de acceleratie simnt ca are vina si nu mai are acel fluierat.Deci aveti grija cind intra turbina in functiune si auziti acel zgomot

.Sa nu patiti ce am patit eu.
Am uitat sa va spun .La cea care am demontat-o de pe masina am gasit axul rupt ,toti paleti distrusi . ( daca nu o sa uit o sa fac poze cu ea asa sa vedeti cum arata)
Focus TDDI Turnier Ghia 1,8,90 cai,2002. WFONXXGCDN2L14771
Fiesta 1,4 benzina 2006.
De bun simt toata lumea are nevoie.Putini il au si fiecare crede ca il are.