Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

sunet ciudat

22 Oct 2009, 10:28

imi trepideaza volanul stanaga drapta usor , are un joc aproape continuu iar cand virez stanga sau dreapta se aude un sunet ciudat ca un vuiet

Re: sunet ciudat

22 Oct 2009, 11:00

bielete directie, brate fata, bucse, caseta directie...in general cauza e cam tot ce tine de sistemul de directie

22 Oct 2009, 14:51

Salut,
Verifica nivelul la uleiul din sistemul de servo-directie.

Bafta...

22 Oct 2009, 15:00

$1 scrie:$2mi trepideaza volanul stanaga drapta usor

aici ar fi 3 cauze posibile: cauciucuri uzate, roti neechilibrate, geometrie dereglata (semnele sunt cu atat mai evidente cu cat creste si viteza de deplasare),

$1 scrie:$2and virez stanga sau dreapta se aude un sunet ciudat ca un vuiet

da, aici verifica mai intai nivelul lichidului, iar apoi e posibil sa ai si ceva piese uzate: bielete, capeti de bara, etc

22 Oct 2009, 22:00

ms mult am fost la mecanic, janta lovita si cauciucuc dus sambata schimbam

22 Oct 2009, 22:37

ATENTIE LA CAUCIUC: daca uzura nu e uniforma pe toata latimea lui inseamna ca ti-e dereglat unghiul de fuga (geometria rotilor).

23 Oct 2009, 22:42

salut.sunt mai nou pe aici.am si eu o problema la un ford mondeo tdci din 2002.cand apas ambreiajul se aude un fasait,fluierat nush .multumesc

23 Oct 2009, 23:23

Cel mai probabil e de la volanta. Cauta pe forum dupa asa ceva (volanta sunet ciudat) daca doresti mai multe detalii... in special la Mondeo 3.

02 Noi 2009, 20:43

Salut.Mi-am luat si eu de vreo saptamana un ford mondeo din 2003 TDCI 130Cp.Pana ieri nu am avut probleme cu el.Dar din senin se aude un sunet ciudat din interioru bordului de langa sofer.Ca si cum se loveste cv.Sunetul se aude doar cand virez stanga sau dreapta sau urc/cobor vreo burdurua.Daca stie cineva care e problema va rog sa ma ajutati ca nu as vrea sa imi desfac bordul pe degeaba.

02 Noi 2009, 20:45

Salut.Mi-am luat si eu de vreo saptamana un ford mondeo din 2003 TDCI 130Cp.Pana ieri nu am avut probleme cu el.Dar din senin se aude un sunet ciudat din interioru bordului de langa sofer.Ca si cum se loveste cv.Sunetul se aude doar cand virez stanga sau dreapta sau urc/cobor vreo burdurua.Daca stie cineva care e problema va rog sa ma ajutati ca nu as vrea sa imi desfac bordul pe degeaba.[/quote]

03 Noi 2009, 08:14

Salut,
Verifica ca nu cumva aparatoarea de noroi sa nu fie prinsa cum trebuie in suruburi si sa o atingi cu roata cind faci manevre sau urci borduri.

Bafta...

03 Noi 2009, 17:17

Nu sunt aripile de noroi.Ci fix din interiorul bordului.Stanga sus.Un sunet similar"fier pe fier".

03 Noi 2009, 22:01

Verifica amortizoarele. S-ar putea sa fie slabite piulitele care fixeaza amortizorul in locasul sau, ori rulmentul de la amortizor.
Au fost cumva schimbate recent amortizoarele ?

05 Noi 2009, 16:13

Salut.Deja incepe sa devina enervant sunetu.A inceput azi sa se aude si sub capota.M-am programat pe sambata la un service.Sunt curios ce imi vor gasi baieti si la ce pret ma vor rezolva.Sper sa nu fie ceva grav.
Răspunde