Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Ford fiesta : graffitti pe portiera

08 Noi 2009, 23:02

salutare forumisti! am o problema grava: cineva a dat cu un spray de vopsea pe portiera fiestei nevesti-mii... cum pot sa sterg dunga aia neagra oribila?mentionez ca fiesta are culoarea bleu deschis(nu stiu exact codul)... sunt sanse s-o pot sterge fara revopsire??? va rog, help!!!
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 08 Noi 2009, 23:07, modificat 1 dată în total.
Motiv: mutat topicul, corectat titlu

Re: Ford fiesta : graffitti pe portiera

09 Noi 2009, 00:22

Nene eu personal mias dori sa ma intalnesc fata in fata cu baieti care fac asa ceva.Ma jur ca mult timp nu o sa poata sa mai faca asa ceva( cel putin 6 saptamanai pina se scoate ghipsul) Revenind la problema incearca sa stergi dunga respectiva cu o carpa curata imbibata in benzina, atentie benzina nu diluant sau alt solvent,inceraca intr-o margine. Ar fi bine ca respectivul spray sa nu fi fost unul de calitate si sa se curete .Daca nu se duce nu dispera solutia ar fi sa slefuiesti toata usa cu o hartie abraziva de 2000 sau de 1500 dar mai bine de 2000 dupa slefuire poti sa ii dai un polis ,sau daca vopseaua a atacat lacul o sa trebuiasca sa dai din nou lac pe usa.In orice circumstanta nu treuie revopsita usa ci in cel mai rau caz lacuita
Iti doresc multa bafta
Sau ( va rog sa nu radeti) dute la librarie si cumpara o radiera din acelea jumatate rosie jumate albastra si incearca cu radiera

09 Noi 2009, 11:29

daca vopseaua nu este veche (mai mult de 3 zile) merge cu benzina!
Benzina NU strica vopseaua ta 100%

09 Noi 2009, 17:57

Daca nu merge cu benzina eu as incerca un polish in locul tau.

09 Noi 2009, 19:11

Fie ca dai cu benzina(desi eu nu iti recomand ) sau cu diluant , iti va trebui un polis apoi pentru ca amandoua matuiesc vopseau (indiferent care iti vei optine scopul sau nu ).
Daca e sa alegeti inte benzina si nitro diluant de la primu magazin de ferometale eu va recomand diluantul , diluantu e folosit si in service , benzina in schimb e folosita de baieti din spatele blocului .
Dar stai linistit ca in proportie de 99% iese si fara sa o vopsesti , dar parerea mea este sa apelezi la un service pentru ca ce iti spun nu stiu daca o sa te descurci singur . O sa mearga polisat daaaar polisata ca la carte , adica smirghel de 2000 cu apa si freci pana se ia vopseau (de spray) apoi va trebui polisata cu masina de polisat .

09 Noi 2009, 22:26

va multumesc mult pentru raspunsuri.Revin cu detalii sa spun ce a mers si ce nu.

09 Noi 2009, 23:56

diluantul ataca vopseaua, benzina, nu
cel putin asa a fost la mine...

la mine dupa ce am dat cu benzina usa era ca noua (vopseaua era nemetalizata)

10 Noi 2009, 03:44

''Daca e sa alegeti inte benzina si nitro diluant de la primu magazin de ferometale eu va recomand diluantul , diluantu e folosit si in service , benzina in schimb e folosita de baieti din spatele blocului .''
Tin sa multumesc distinsului meu coleg pentru apreciere,si mai ales pentru experienta ,,din spatele blocului''.Am dat solutia cu benzina pentru ca nu este la fel de agresiva ca diluantul ,cu vopselele.Credeti ca se poate slefui respectiva usa ,da cu un lac de ,,pierdere,, si mai apoi polisa in fata blocului? Respect

10 Noi 2009, 14:36

da, micutufg ai dreptate
oricum eu de solutia cu benzina am auzit de la un vopsitor auto (care nu vopseste in spatele blocului)
cine vrea sa creada ok, cine nu... macar sa nu critice un sfat!

10 Noi 2009, 23:03

App de criticat sfat , uitate la profilul meu si vezi cu ce ma ocup ca sa vezi care vb din experienta in service si cine vb din experianta din auzite.Fara suparare ! Io nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar m-am gandit ca o sa o priviti ca pe o acuza si ca pe o critica , asa e pe forumu asta , noi suntem mai mult dusmani decat colegi de ford . :|

13 Noi 2009, 10:17

Eu am avut o masina frantuzeasca de culoare albastru inchis si am vrut sa curat niste stropi de bitum cu benzina. Unde am frecat cu carpa cu benzina, s-a decolorat vopseaua foarte tare si a ramas pata de culoare deschisa. Apoi am incercat cu motorina si nu s-a mai decolorat.

13 Noi 2009, 11:19

Exista la benzinarii solutii speciale pentru curatarea stropilor de bitum si smoala de pe caroserie. Incearca cu o solutie din aia.
Răspunde