Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Revizia de 120.000 km. Sfaturi, va rog!

05 Apr 2007, 19:09

Miercuri dimineata sunt programat la service-ul de la reprezentanta Ford din Craiova pentru revizia de 120.000 km. Din cate am citit pe aici, personalul din service-urile din toata tzara este cam varza. Va rog sa-mi spuneti si mie (din experienta proprie sau chiar din auzite) cam la ce ar trebui sa ma astept de la ei si mai ales la ce ar trebui sa fiu mai atent.

05 Apr 2007, 22:55

uite ce am gasit intrun Haynes referitor la revizia de 60,000 mile (aprox 100,000 km), pt modelele facute pana in 1997

Check the electrical system
Check the battery
Check the seat belts
Check the auxiliary drivebelt
Check for fluid leaks and hose condition
Check the condition of all wiring
Check all air conditioning components
Change the engine oil and filter
Check the manual transmission oil level
Check the adjustment of the clutch pedal
Lubricate the automatic transmission linkage
Check the steering, suspension and wheels
Check the driveshaft gaiters and CV joints
Check the exhaust system
Check the underbody, and all fuel/brake lines
Check the brake system
Check and lubricate the doors and bonnet
Check the security of all roadwheel nuts
Road test. Check the level of the automatic
transmission fluid with the engine still hot, after the road test
Renew the ventilation system pollen filter
Renew the coolant
Renew the air filter element. Note that this task must be carried out at more frequent intervals if the vehicle is used in dusty or polluted conditions
Check the Positive Crankcase Ventilation (PCV) system, and clean the filter
Renew the spark plugs
Renew the timing belt
Renew the fuel filter
Renew the brake fluid

06 Apr 2007, 09:29

Presupun ca la terminarea reviziei, cand ma duc sa iau masina, mi se prezinta o foaie cu ce s-a schimbat, verificat, etc
Tinand cont ca eu nu stau langa ei (as vrea eu dar nu cred ca ma lasa) atat timp cat ei umbla pe la ea, ce pot face sa ma asigur ca ei chiar au schimbat, verificat pe acolo?
Si repet intrebarea initiala: cam la ce ar trebui sa ma astept de la ei si mai ales la ce ar trebui sa fiu mai atent?

10 Apr 2007, 11:42

$1 scrie:$2resupun ca la terminarea reviziei, cand ma duc sa iau masina, mi se prezinta o foaie cu ce s-a schimbat, verificat, etc
Tinand cont ca eu nu stau langa ei (as vrea eu dar nu cred ca ma lasa) atat timp cat ei umbla pe la ea, ce pot face sa ma asigur ca ei chiar au schimbat, verificat pe acolo?
Si repet intrebarea initiala: cam la ce ar trebui sa ma astept de la ei si mai ales la ce ar trebui sa fiu mai atent?

Am fost anul trecut la ei pentru un test pe calculator si mi-au placut.Au fost foarte amabili si aveau un tester foarte bun.M-au lasat sa stau langa masina si mecanicul mi-a explicat ce probleme aveam si ce se poate intampla daca nu le remediez.Chiar mi-au trecut la manopera mai putin decat era normal pentru ca le-am spus ca este scump si nu vroiam sa intru.

11 Apr 2007, 22:05

Am fost ... a fost acceptabil, am putut sta langa masina o perioada (cand au pus-o pe calculator) ... toata distractia a costat 990 ron ...

12 Apr 2007, 07:39

$1 scrie:$2m fost ... a fost acceptabil, am putut sta langa masina o perioada (cand au pus-o pe calculator) ... toata distractia a costat 990 ron ...

De ce "acceptabil"si ce au schimbat de au ajuns la 990lei?

12 Apr 2007, 12:28

Doar acceptabil si nu bine (sau rau) pentru ca:
- nu am vazut masina la inceput (au dus-o intr-o hala din spate). Partea buna este ca nu s-au plimbat cu ea, nu au zgariat-o sau altceva din ce am citit pe aici pe forum ca se poate intampla.
- au vorbit frumos, s-au miscat destul de repejor (2 ore), m-au lasat sa stau langa masina cand au adus-o in hala principala.
- nu-mi place ca nu am garantia ca ei chiar au schimbat ceva pe acolo :D
- nu-mi place ca aveau cafeaua de la tonomat pe bani :D (la autovit era moca :) )
Uite lista cu ce au facut exact:
Fişiere ataşate
IMG_1996---.jpg
PlusAuto
(143.48 KiB) Descărcat de 324 ori

12 Apr 2007, 12:59

Filtrul de ulei e acceptabil... celelalte filtre e inadmisibil... moaama ce preturi!

Hmm.... ulei texaco... ciudata alegere.

In rest e ok. Acum, nu e mult 10 milioane ... mi se pare cat de cat rezonabil.
Daca tineai neaparat, jumatate ii castigai daca faceai tu operatiunea.

Eu am schimbat uleiul aseara, am verificat electromotorul si cureaua de distributie si m-a costat 30 RON.
Filtrele de motorina si aer le-am schimbat eu. Filtrele la mine au costat 150 RON.

Ma surprinde ca nu a verificat cureaua de accesorii.. .sau trebuia sa mentionezi tu?!!? macar verificare.. cred eu.

Bafta

12 Apr 2007, 13:05

Multumesc.Au scris ca se recomanda curatarea supapei EGR.Ai intrebat daca este scump sau ceva despre asta, probabil este vorba despre o substanta de curatat.

12 Apr 2007, 13:43

Cam ca peste tot...se scot si ei la consumabile...masina e buna :)

12 Apr 2007, 15:09

$1 scrie:$2ultumesc.Au scris ca se recomanda curatarea supapei EGR.Ai intrebat daca este scump sau ceva despre asta, probabil este vorba despre o substanta de curatat.

Curatarea supapei costa 200 ron ... la ei :)
2 discuri + placutele de frana, 1100 ron!!! (350 ron/disc + 350 ron placutele) + manopera ... chiar sare de 1100 ron ...

12 Apr 2007, 15:30

discurile si placutele sunt la dublu fata de preturile de la ford_mazda si for car

12 Apr 2007, 18:08

@Kugarth De ce ti-au pus TExaco ? asa ai cerut tu ? daca nu ai cerut macar te-au intrebat de care sa-ti puna ?

Este peste puterile mele sa inteleg de ce un service autorizat Ford nu promoiveaza, asa cum e normal, produse de origine, in speta uleiul Ford 5W30.....

Of, of ...mai mai

12 Apr 2007, 21:05

$1 scrie:$2Kugarth De ce ti-au pus TExaco ? asa ai cerut tu ? daca nu ai cerut macar te-au intrebat de care sa-ti puna ?

Este peste puterile mele sa inteleg de ce un service autorizat Ford nu promoiveaza, asa cum e normal, produse de origine, in speta uleiul Ford 5W30.....

Of, of ...mai mai

M-au intrebat: texaco la 38+tva sau mobil (parca) la aproape 50 + tva. Tinand cont ca-l shimb la 10.000 ... am ales o varianta ceva mai ieftina.

12 Apr 2007, 21:38

Tot n-am inteles, ulei Ford nu aveau ?

12 Apr 2007, 23:54

$1 scrie:$2ot n-am inteles, ulei Ford nu aveau ?

Nu stiu daca aveau sau nu. Presupun totusi ca ma intrebau daca aveau. A venit cel care mi-a facut receptia la masina si m-a intrebat de care ulei sa puna: texaco la 38+tva sau mobil la aproape 50 + tva. Asta a fost tot ... nu a pomenit nimic de ulei Ford!

13 Apr 2007, 06:20

$1 scrie:$2ot n-am inteles, ulei Ford nu aveau ?

Ford nu produce ulei.Cand am intrebat la FORCARdespre producatorul acestui ulei mi-au spus ca nu stiu cine il produce si ca il importa din Germania.Probabil prefera un ulei cu norma Ford.

13 Apr 2007, 07:59

Deviem subiectul dar e spre bine cred. Daca Ford recomanda Aral sau Mobil ... de ce se pune Texaco?!? uite sunt curios daca pe cutie scrie specificatia FORD.

13 Apr 2007, 08:54

$1 scrie:$2eviem subiectul dar e spre bine cred. Daca Ford recomanda Aral sau Mobil ... de ce se pune Texaco?!? uite sunt curios daca pe cutie scrie specificatia FORD.
Asta nu mai stiu ca nu am vazut cutia. Defapt nu am vazut nimic ... nici nu am siguranta ca au schimbat filtrele ... cred ca o sa le desfac sa ma uit la ele ...

13 Apr 2007, 09:33

Catanea se pare ca are dreptate: pe http://www.ford.ro se recomanda uleiul Ford Formula E 5W - 30, care printre altele este chiar la promotie.

http://www.ford.ro/index,31,550

LE: Pe langa asta se recomanda si utilizarea in exclusivitate a pieselor originale - http://www.ford.ro/index,31,548

Doua scurte citate, foarte interesante:

Brandul Ford
Cereti intotdeauna sa vedeti ambalajul original Ford si verificati prezenta ovalului Ford pe produs.

Distributia pieselor
- Siguranta utilizarii de piese originale este asigurata numai in cazul achizitionarii produselor prin intermediul partenerilor oficiali ai retelei de distributie Ford.
- In cazul eventualelor nelamuriri in ceea ce priveste originea pieselor achizitionate te rugam sa contactezi Romcar, unic importator autorizat pentru Romania, la adresa de email: relatii.clienti@ford.ro
Răspunde