Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
15 Feb 2010, 08:38
Am si eu o intrebare,poate ma ajuta cineva cu un sfat! Am un focus din 2004, care acum are jenti de 16" cu 4 gauri, iar in cartea de identitate nu sunt trecute doar cele de 14" si de15".Anul trecut am adus masina din Germania cu jenti de 16" asa am facut RAR-ul,nimeni nu a zis nimic.Am talon de tip nou fara dimensiunea cauciucurilor, dar la urmatorul ITP voi avea probleme precis! Am scris un e-mail la RAR dar astept si acum raspunsul de 2 luni! Am vorbit cu un dealer Ford din Satu Mare habar nu au ce trebuie facut,ei nu pot sa-mi dea nici o hartie! Am un prieten care are un Opel a primit o hartie de la un dealer Opel si si-a trecut fara probleme alte cauciucuri in C.I.
15 Feb 2010, 09:52
$1 scrie:$2nul trecut am adus masina din Germania cu jenti de 16" asa am facut RAR-ul,nimeni nu a zis nimic.Am talon de tip nou fara dimensiunea cauciucurilor, dar la urmatorul ITP voi avea probleme precis!
Asa ai presimtit sau ti-a soptit o pasarica? Vezi-ti de treaba, daca la R.A.R nu te-a intrebat nimeni nimic, de ce te-ar intreba de sanatate la ITP? Hai sa fim seriosi.

Vezi ce dimensiuni sunt trecute in manualul masinii, apoi merg fain-frumos la un dealer si spune-i ca vrei sa-ti dea in scris negru pe alb si cu stampila ca poti pune TOATE dimensiunile trecute acolo pe masina. Apoi trebuie sa mergi la R.A.R pentru a-ti trece toate dimensiunile in Cartea de identitate a masinii. Probabil va trebui sa platesti 80-100 de lei pentru "identificare".
15 Feb 2010, 13:39
Salut,
Am cam aceeasi problema : pe masina am jenti de 15 iar pe CIV sunt de 14. Nici cauciucurile nu corespund...Am fost la dealer Ford pe Galati, le-am explicat problema si mi-au zis foarte amabil ca se rezolva. Imi vor da o hartie pe care s-o prezint la RAR, in care vor fi trecute rotile de le am pe masina. Cei de la RAR vor face modificarea in CIV si astfel nu voi avea probleme la ITP in vara.
Pentru acelasi lucru m-a respins ITP-ul anul trecut pentru un Kalos care avea alte roti decat scria in CIV desi masina avea rotile din fabrica...sa'nebunesc...tot asa am rezolvat-o : am fost la dealer, mi-a dat o hartie, am facut modificarea in CIV la RAR si dupa aia am facut ITP-ul...
Toata smecheria costa 50 de lei la Ford si sub 100 de lei la RAR + costul ITP....

+ motorina si alergatura...de ce ? Degeaba - asa-i romanu'...pardon, legea !
Stima,
Stefan
15 Feb 2010, 14:48
Pai si de banii aia nu mai bine dadeai o mica atentie la itp si scapai de probleme de genul? Nu stiu la voi cum e, da' la noi e 150 de lei un ITP "sa fie bine". ;0
15 Feb 2010, 16:02
Va multumesc pentru raspunsuri, am luat deja legatura cu cei de la Reprezentanta Ford din Satu Mare si voi primi hartia respectiva!
15 Feb 2010, 16:09
$1 scrie:$2ai si de banii aia nu mai bine dadeai o mica atentie la itp si scapai de probleme de genul? Nu stiu la voi cum e, da' la noi e 150 de lei un ITP "sa fie bine". ;0
Sper sa nu te superi Marius, nu stiu daca cunosti ce scrie in codul rutier, ce inseamna sa circuli cu alte cauciucuri decat cele trecute in CI, inseamna retinerea certificatului de inmatriculare+3 puncte de penalizare+ amenda, cunosc multe persoane care au trecut prin asta! Circul mult si in afara tarii si nu vreau sa risc nimic
15 Feb 2010, 16:18
Cunosc foarte bine codul rutier, stai calm. As vrea sa vad insa, cum constata ajentii ca tu ai jante mai mari decat scrie in talon, daca in talon nu scrie nimic legat de acest lucru.
Ideea generala e ca aia de la R.A.R trebuiau sa-ti fi trecut deja toate dimensiunile jantelor si anvelopelor in CIV, pentru ca ai platit pentru asta cand ai facut autentificarea masinii.
16 Feb 2010, 08:06
Sapaga la RAR ? Glumesti...nu am dat si nici nu o sa dau spaga la RAR atat timp cat sunt in regula si pot rezolva pe calea aia buna, fara sa ma doara capu', fara sa ma rog de unul sau de altul sau sa ma milogesc...nope sir ! Se poate rezolva elegant cu dealer-ul pentru hartia aia apoi se poate rezolva elegant la RAR : capu' sus, privirea'nainte...costa, asta este. Este tara noastra si o iubim chiar daca prostia costa...inca nu doare.
Stima
16 Feb 2010, 08:20
$1 scrie:$2apaga la RAR ?
Nu, la ITP! Sau voi faceti ITP-ul doar la RAR?
Sincer, mie imi e o scarba de cei de la R.A.R si evit pe cat posibil sa trec pe la ei, unde e coruptie pe fata si cu acte "in regula".
16 Feb 2010, 11:23
Va salut,
Are cineva cunostinte la un dealer Ford in Bucuresti?
Eu am o fiesta din 1995 si inainte sa cumpar alte roti/cauciucuri as vrea sa stiu de care pot sa iau astfel incat sa nu ma respinga la RAR cand am sa vreau sa le trec in CI (am talon tip vechi

).Daca as putea obtine si o hartie de la acea reprezentanta cu dimensiunile acceptate, ar fi ideal.
Am scris si eu la RAR si degeaba, am dat si telefon si nu-mi spune nimeni.Zice, puneti cauciucurile pe masina si veniti.Dar ce dimensiuni?Eu am decat 145R13 in carte si talon.
Masina mea este Fiesta 3 GFJ seria WF0BXXGAFBSS25536.
Multumesc
16 Feb 2010, 12:28
Romcar ... eu la ei am cerut o dovada cu dimensiunile acceptate pe masina mea si am primit-o a doua zii pe fax.
Ca si sugestie ... va sugerez sa falsificati documentul respectiv si sa treceti orice dimensiune vreti in el