Am si eu nevoie de ceva ajutor (sfaturi) in ceea ce priveste cea mai mare problema a unei masini - RUGINA.

Problema este la aripile din fata jos acolo unde roata arunca namol, pietre, apa, etc. Dupa cum se poate vedea in poze rugina a umflat vopseaua si incet incet se extinde in sus.
Solutia cea mai simpla ar fi sa ma duc la un atelier specializat si sa scot banu ca sa scap de rugina (the easy way), dar as dori sa ma implic personal si sa imi repar problema daca se poate (the hard way).
In mare cam stiu ce e de facut dar nu si in detaliu. Trebuie curatata zona si apoi vopsita, ce usor pare, dar ce imi trebuie si ce trebuie sa stiu ca sa fac asta imi lipseste.
1. Ce fel de smirghel imi trebuie? folosesc apa cand frec?
2. Degresant?
3. Ceva solutii care distrug rugina? Care sunt alea, sunt absolut necesare?
4. Mai trebuie chit? apoi mai trebuie spritz chit? (tabla nu este indoita sau perforata)
5. Trebuie apoi un grunt special?
6. Unde gasesc codul vopselei vare imi trebuie?
7. Pot sa aplic eu vopseaua sau trebuie sa merg la un atelier unde au pistol de vopsit? Vopsea la spray sau la alte recipiente?
8. Cate straturi dau, cat timp astept?
9. Trebuie dat apoi lac? apoi sa dau si ceara? sau e inversa operatiunea, ceara intai si lac dupa?
Sunt multe necunoscute la care cer ajutorul vostru. Nu vreau sa renunt si sa aleg The easy way. Vreau sa lupt personal contra Ruginei.

. Cu informatiile primite aici vreau sa fac treaba cap coada, daca imi puteti oferi in detaliu pasii operatiunii ar fi super ok, apoi la randul meu sa pot invata si eu pe altul.