Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Cum pot sa-mi montez in portbagaj o priza auto de 12V ?

05 Mai 2007, 13:22

Mi-am cumparat o lada frigorifica auto (ca sa-mi tina berea rece :)) ) si as vrea sa-mi montez o priza de 12 V in portbagaj (am hatchback si nu am asa ceva).

Are idee cineva cum pot sa o montez (de unde sa iau curentul ... eu ma gandeam sa-l iau de la priza dintre scaunele din spate) ..si de unde sa cumpar priza si in ce parte a portbagajului sa o montez .

Merci.

05 Mai 2007, 14:08

la un magazin de piese auto ( dacia , ca este mai ieftin ) gasesti prize , curent poti sa tragi si de la baterie sau oriunde ai un + si sa montezi o siguranta pe traseu pentru a evita oriceproblema legata de un scurtcircuit

05 Mai 2007, 16:26

Cum a zis gokey de la piese auto poti sa cumperi priza,si poti sa tragi curent de la tabloul de sigurante ce se afla sub bord,acolo se afla circuite de rezerva cu socluri gata montate.cablul poti sa-l tragi pe sub mocheta la marginea care intra sub plasticele de la praguri.Instalatia ar trebui sa o faca cineva cine se pricepe la instalati electrice nu de alta dar ar fi pacat sa ia foc masina. O alta solutie provizorie ar fi sa faci un fel de prelungitor de la pobagaj pana priza de la bancheta spate,si sa o folosesti cand folosesti frigiderul,dar aceasta solutie nu este nici estetica,nici practica.

05 Mai 2007, 16:57

daca aveai mondeo mk3 combi aveai si priza in portbagaj :D :lol: :wink:

09 Mai 2007, 10:45

$1 scrie:$2aca aveai mondeo mk3 combi aveai si priza in portbagaj :D :lol: :wink:

doar mk3 combi are priza in portbagaj?

09 Mai 2007, 12:02

Deci, inainte de a te apuca trebuie sa iei in considerare daca priza ramane activa dupa scoaterea cheii din contract...
Insa eu cred ca poti trage fire si de la priza dintre scaune, eventual schimbi siguranta daca folosesti concomitent ambele prize...
De la tablou e ideal, insa cine a apucat sa se uite cum sunt trase firele si duse spre portbagaj are idee cat este de munca.. de la priza dintre scaune iesi repede pe tronsonul din stanga masini, intri in jgheab si iesi exact la panoul din dreapta spate, in apropierea stopului stg spate. Mie mi se pare cea mai simpla solutie si nu necesita multa munca.

12 Mai 2007, 01:30

Sunt de acord si cu verga_cip,dar daca te hotaresti la acceasta solutie,totusi nu schimba siguranta de la tablou pentru priza,si potii folosi si concomitent cele doua prize,numai sa nu fie mare consumator,unul din ele.
Răspunde