Help/Troubleshooting

Verificare origine repere caroserie

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Verificare origine repere caroserie

Mesajde JoeBlack » 17 Mai 2011, 15:46

Salutari! Am nevoie de o indrumare in legatura cu piesele folosite la o reparatie de tinichigerie/vopsitorie. Astazi am bagat masina in service pentru schimbat si revopsit bara spate, respectiv schimbat bandou si spoiler.
Fusesem initial saptamana trecuta ca sa depun actele, urmand ca cei de la service sa comande reperele. Mentionez ca este vorba de alta vopsitorie decat vreuna a unei reprezentante. Am fost informat ieri ca au primit piesele, asa ca azi dimineata m-am dus sa predau masina, ocazie in care, la sugestia unui prieten, am intrebat daca piesele sosite sunt cele de origine FoMoCo. Mi s-a raspuns ca 'stiti, au fost comandate conform vin-ului/fisei de reparatii, dar nu sunt originale.' :-t Mie nu-mi trecuse prin cap ca atunci cand am depus actele pentru comanda, sa fi solicitat expres ca acestea sa fie originale. Nah, nu fiecare se loveste de situatii de gen ca sa poate cunoaste aceste aspecte. Ar fi trebuit sa fiu informat.
Asa ca am solicitat acum rezolvarea acestui aspect, dupa care tipul ce se ocupa de aceste operatiuni, fara sa aiba ceva de obiectat, a dat un telefon si le-a comandat pe cele originale in baza vin-ului.

Acum intrebarea mea este: neputand sa fiu de fata cand se monteaza aceste repere, pot sa verific ulterior daca acestea sunt cele de origine? Si daca da, unde si dupa ce insemne sa ma uit? Pot cere oare vreun document doveditor?

Multumesc! Cu stima, Cornel
JoeBlack
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II hatchback, 2006, 1.6 TDCi, 90CP, Trend+optionale B90HHA

Re: Verificare origine repere caroserie

Mesajde adispan » 17 Mai 2011, 15:59

poti cere certificatul de provenienta (sau conformitate) al marfurilor, sau daca oamenii sunt de buna credinta, sa iti arate factura de achizitie

iar ca sa verifici fizic ca ce ai pe masina sunt originale ford, trebe sa verifici existanta "shtantzei" cu codul ford (ceva de genul 7S7Q - 19200 - AB)

bara ta spate, primerizata, are codul 4M51-A17906-CAXWAA (care de obicei e marcat pe partea interioara a barii)
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde JoeBlack » 17 Mai 2011, 17:43

Multumesc mult pentru ajutor, Adi! o sa-mi notez seriile ce mi le-ai dat si sper sa reusesc ca la preluarea masinii sa pot verifica aceste detalii destul de usor...cum ai spus si tu, sa fie oameni de buna credinta. Cu toate ca m-am dus cu 'recomandare' observ ca e cam degeaba si tot trebuie sa dai din coate ca sa-ti rezolvi treburile asa cum s-ar cuveni.
Numai bine!
JoeBlack
Ford Freak

Mesajde adispan » 17 Mai 2011, 18:32

nu nota seriile :)
singura serie de notat e 4M51-A17906-CAXWAA

pe bandou nu cred sa fie stantat ceva, ca nu prea e loc
ce denumesti spoiler, piesa de plastic negru care vine sub bara spate?

sa iti dau codurile si la astea
adispan

Mesajde JoeBlack » 17 Mai 2011, 19:35

Da, la partea inferioara neagra ma refeream spunand spoiler. Eu cam asa cunosteam denumirea sau cel putin am intalnit-o deseori sub aceasta forma. Ce-i drept care sunt pana la urma termenele corecte, habar n-am. Totodata, am vazut de multe ori ca termenul de spoiler se foloseste si ca indicarea acelei parti pe care unii o denumesc eleron. :) Nu stiu de ce sunt diferentele astea, probabil din pricina folosirii anumitor termeni din limba engleza. Tocmai din cauza acestor neconcordante, desi eu am tendinta uneori de a folosi 'spoiler' pentru a descrie asa-numita 'bara', in final ma conformez uzantei (intalnita deseori, la necunoscatori probabil...nu ca m-as declara eu un cunoscator :)) ) si prefer sa zic 'bara' la ...bara (termenul romanesc), la spoiler spun partii aleia inferioare ce se deosebeste de bara. :) , iar la eleron nu-i zic pe engleza spoiler, caci cred ca nu se mai intelege nimic.
Dar sper ca macar din mesajul meu se intelege cam ce-am vrut sa zic! =))
JoeBlack
Ford Freak

Mesajde adispan » 17 Mai 2011, 22:02

spoiler bara spate (fusta) primerizat cod AM4M5J-17F884-AAXWAA
bandou bara spate
* 4M51-17E911-AB daca n-ai avut senzori de parcare montati din fabrica
* 4M51-17E911-BC daca ai avut
adispan