Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Zgomot roata drapta fata, zornait, clinchet

11 Aug 2011, 18:21

Salut,

Am observat ca de la un timp se aude un zgomot de clinchet/zornait de la roata din dreapta fata in mers in linie dreapta continuu dar sesizabil cand treci pe langa ceva care sa reflecte zgomotul(gen alta masina ...). E un suntet foarte familiar pe care l-am auzit la foarte multe masini dar nu imi dau seama ce poate fi. Zgomot de la rulment si de la planetara le-am exclus pentru ca sunt mai distinctive: la rulment e zgomotul constant si zici ca tarai un bidon pe asfalt dupa tine(am schimbat unul de curand) si planetara troncane mai ales in viraje.
Aveti vreo idee ? Chiar azi cand mergean pe Basarab m-a depasit un i30 cu acelasi zgomot pe care il face si fiesta mea...
Am mai citit ca poate fi de la placute, am facut acu vreo 2 luni geometria si zicea mecanicul ca nu am probleme cu bielete, bucsi sau jocuri la roata.

Idei?

Multumesc,
Răspunde