Fiecare face ce vrea dar eu nu mi-as lua gume chinezesti nici macar pt o Dacie 1300.
Mi-as lua un "briz-briz" chinezesc, dar nu anvelope sau alte consumabile esentiale.
Cred ca sunt destul de concludente crush-testele dintre unele masini VS clonele lor chinezesti.
Sigemo are preturi foarte bune la gume pt ca importa si direct, sarind peste reprezentantele din Romania ai marilor producatori.
Unii care se apropie la pret de Sigemo, dar sunt in Bucuresti (pe Mihalache - fosta 1 Mai) sunt cei de la
Savhor.
Ok, exista si magazine online cu preturi ok, gen "cauciucuri direct", dar magazinele de mai sus chiar exista fizic, cu stocuri, cu montaj etc.
De la Sigemo am luat pana acum 5 randuri de anvelope si au fost foarte profi (termene le livrare, montaj, atitudine in general). Printre altele, au fost singurii care s-au bagat sa-mi aduca la comanda (repede si la niste preturi normale) niste Toyo Proxes CF1 175/60R13 pt Super 5-ul din semnatura, dimensiune catre nu se gaseste in mod normal.
Si de la Savhor am luat de 2 sau 3 ori, dar in general acolo ma duc pt echilibrari, pene etc.
Revenind la topic:
@vdfsbro
Nokianurile alea WR G2 am auzit ca sunt bune. Si-a pus un prieten care merge destul de tare si zicea ca sta pe drum cu ele. Eu am pe rotile de iarna la masini Dunlop WinterSport M3 si sunt ok. Si despre Vredestein Wintrac am auzit pareri pozitive. Snowtrac nu stiu cum sunt.
Referitor la gume de iarna VS roti complete de iarna, eu sunt adeptul setului complet de roti de iarna (deci inclusiv jante) din mai multe considerente:
- daca le schimbi si echilibrezi de cateva ori (toamna - primavara) se amortizeaza jantele mai ales ca gumele mai inguste sunt mai ieftine
- gumele mai inguste sunt mai ok in zapada
- iarna in general mergi mai incet ca vara => faptul ca ai gumele cu un numar mai inguste si talonul cu un numar mai mare nu devine o tragedie pe drum uscat/umed
- in schimb daca aluneci cu masina intr-o bordura (sanse mai mari iarna), mai bine strambi o janta de tabla decat una de aliaj.
- daca "arde", poti sa le schimbi in fata casei singur, nu trebuie sa stai la cozi interminabile la vulcanizari cand da prima (si a 2-a si a 3-a

) zapada.
- poti sa ti le pui usor si vara daca stii ca te paste un concediu cu plimbari pe drumuri forestiere, unde taloanele joase si rotile late sunt "necastigatoare"
PS. Niste anvelope de iarna reusite (am avut pe o masina) si care ar trebui sa fie mai ieftine ca cele amintite mai sus sunt Fulda Kristall Supremo/Rotego, dar nu stiu daca se gasesc la noi la niste preturi decente....