Help/Troubleshooting

probleme ambreiaj

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

probleme ambreiaj

Mesajde bobinul » 06 Mar 2005, 13:40

am un ford sierra 1796cmc benzina din 85 si probleme la cablul de ambreiaj care se rupe foarte des..am schimbat rulmentul de presiune,placa de presiune,discul de ambreiaj chiar si cutia de viteze dar tot nimic..cablul tot se rupe ,iar pedala este mai greu de actionat ca la alte masini..va rog un sfat,ajutor sau ceva idei...multumesc anticipat
bobinul
Incepator

Mesajde KnupZ » 06 Mar 2005, 15:29

din experienta iti zic ca daca pui piese de "proasta calitate" in masina nu o sa te tzina mult....dai un ban dar stai in fatza. Oricum ciudata problema ai tu, eu la a mea nu s-a rupt niciodata cablul de ambreaj, iar rulmentul de presiune,placa si discul le-am schimbat acum 4 anii si de atunci nu am avut deloc probleme....Verifica si tu cablul de ambreaj...sa nu se agate/frece de ceva in timp ce il folosesti...
:roll:
KnupZ
owned

Mesajde FLICOFLEC » 06 Mar 2005, 16:13

Mecanicul care se ocupa de a mea(Granada din 1985)mi-a spus ca pedala de ambreiaj are o particularitate la Granada si Sierra, lam partea cu crichetul de reglaj ma refer.Nu stiu cum e la a ta, la mine dupa ce i-am pus cablu nou, acum 3 ani, merge fara probleme.
Unde se rupe mai exact la tine?
"...Un fleac!.....M-au ciuruit!..."
'...Nu credeam ca doare asa..."
"...Pistruiatule...da-i banii astia profesoarei de istorie...si spune-i sa ma ierte ca am uitat sa-i las pe noptiera..."
"...Andrei...ai patit ceva, Andrei?!?..."
FLICOFLEC
Incepator

Mesajde bobinul » 07 Mar 2005, 19:03

cablul nu se rupe in acelasi loc ci unde cred ca este mai slab cedeaza dar repet pedala de ambreiaj merge destul de greu fac chiar muschi la picioare...eu stiu ca pedala se autoregleaza dupa lungimea cablului...am mai observat ca in timp ambreiajul prinde tot mai jos semn ca acel cablu se intinde urmand in scurt timp inevitabilul se rupe...intrebare exista undeva un reglaj pentru a face actionarea pedalei sa fie mai usoara...am vazut cand a separat mecanicu cutia de viteze de motor partea care actioneaza rulmentul de presiune respectiv o furca si undeva in carcasa cutiei de viteze un surub care cred eu ca regleaza cursa furcii...efectiv nu stiu ce sa ma mai fac aceasta problema este singura care o am la masina de trei ani decand este la mine timp in care am facut cu ea 350000km si am schimbat vreo 10 cabluri de ambreiaj....atunci cand am schimbat placa de presiune si discul de ambreiaj respectiv rulmentul de presiune am pus am piese originale dupa catalogul ford mecanicul chiar spunea ca mergea si made in italy sau altceva....a mai spus deasemenea ca ce a dat jos de pe masina era in stare buna si nu trebuia schimbat numai rulmentul de presiune care arata putin mai uzat ....pana si sotia a invatat sa conduca masina fara a folosi pedala de ambreiaj iar eu chiar as renunta la ea (la pedala) daca nu ar fi drumuri in panta si semafoare...pentru cei care sunt pe acest forum sunt din BEIUS BIHOR si beleaua mea are nr. BH03GFB va multumesc anticipat pentru orice sfat
bobinul
Incepator

Mesajde mihalcea » 08 Mar 2005, 10:23

$1 scrie:$2..de trei ani decand este la mine timp in care am facut cu ea 350000km si am schimbat vreo 10 cabluri de ambreiaj....

ai alergat-o nu gluma..... 350k km in 3 ani :):):):):)
mihalcea
Ford Junior

Maşina: 2008 Focus / 1.8 TDCi / 115CP

Re: probleme ambreiaj

Mesajde clampau » 12 Dec 2005, 00:16

$1 scrie:$2m un ford sierra 1796cmc benzina din 85 si probleme la cablul de ambreiaj care se rupe foarte des..am schimbat rulmentul de presiune,placa de presiune,discul de ambreiaj chiar si cutia de viteze dar tot nimic..cablul tot se rupe ,iar pedala este mai greu de actionat ca la alte masini..va rog un sfat,ajutor sau ceva idei...multumesc anticipat

prietene stiu problema ta ....si eu am avut-o dar i-am dat de cap....da-i pedalierul jos si verifica-l...al meu a fost rupt,fapt pt care schimbam si eu destul de des cablul de ambreiaj.
sierra ghia '87 2000 sohc carburatie cu g.p.l
clampau
Incepator

Înapoi la Help/Troubleshooting