Help/Troubleshooting

Becuri led

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Becuri led

Mesajde atod » 09 Apr 2023, 19:09

Salutare si sarbatori fericite!!
Am montat pe masina mea, ford focus mk2, leduri in proiector, in pozitii, luminile de drum, intalnire, stopuri, semnal, ceata, absolut tot.
Ei bine, vreau sa stiu care sunt riscurile din punct de vedere legal.
Sunt reglate sa bata cat mai jos si un pic spre dreapta ca sa nu orbeasca pe cei din sensul opus.
La un control de rutina, sau Doamne fereste, la un control al rarului, eu am posibilitatea de a pune halogene pe loc si sa raman cu certificatul in buzunar si cu o amenda? sau nu am dreptul de a le schimba pe loc si raman cu amenda si fara talon?
Am faruri cu reflectoare, cu oglinzi. Nu am lupe insa as putea face retrofit sa montez lupe si sa existe si acel cut off al luminii si ar bate si mai corect insa in ultima perioada fac drumuri destul de dese noaptea si e cazul sa ma informez.
Aveti idee daca as pune acele lupe in far, as putea pastra ledurile pe faza scurta? fara sa am spalator de faruri, auto leveling sau as face degeaba pentru ca la primul control, imi ia certificatul?
Stiu ca au fost unele ford focusuri mk2 facelift cu faruri cu lupa cu halogen fara spalatoare de faruri. nu stiu daca aveau si auto leveling.
Va multumesc pentru informatii in avans!!
atod
Incepator

Maşina: Ford

Re: Becuri led

Mesajde Artanis94 » 11 Apr 2023, 09:22

Nu ai ce cauta cu LEDuri pe o masina ce nu are omologat asa ceva. Daca te opreste, poti sa montezi tu becurile pe loc ca tot te trimite sa refaci RARul. Nici macar pe pozitii nu ai voie, la ITP nu te trece. Asta, daca se face cu simt de raspundere.
La fel si daca ai pune faruri cu lupa. Daca stie dupa ce sa se uite, risti sa ramai fara certificat si la astea. Nu e chiar atat de simplu sa faci retrofit, trebuie umblat si la instalatia electrica a masinii.
Mondeo MK4 2.0i 145CP - viewtopic.php?f=15&t=128404
Artanis94
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4 2.0i Duratec 145CP

Mesajde lin_shadow » 14 Iul 2023, 09:51

Salut. Cum ai făcut sa funcționeze ledurile pe stopurile spate? Am cumpărat leduri, le-am montat și surpriza mea este ca nu funcționează nici unul din ele. Ledurile le-am încercat și funcționează
lin_shadow
Incepator

Maşina: Ford

Mesajde xmanford » 30 Aug 2023, 19:07

$1 scrie:$2alutare si sarbatori fericite!!
Am montat pe masina mea, ford focus mk2, leduri in proiector, in pozitii, luminile de drum, intalnire, stopuri, semnal, ceata, absolut tot.
Ei bine, vreau sa stiu care sunt riscurile din punct de vedere legal.
Sunt reglate sa bata cat mai jos si un pic spre dreapta ca sa nu orbeasca pe cei din sensul opus.
La un control de rutina, sau Doamne fereste, la un control al rarului, eu am posibilitatea de a pune halogene pe loc si sa raman cu certificatul in buzunar si cu o amenda? sau nu am dreptul de a le schimba pe loc si raman cu amenda si fara talon?
Am faruri cu reflectoare, cu oglinzi. Nu am lupe insa as putea face retrofit sa montez lupe si sa existe si acel cut off al luminii si ar bate si mai corect insa in ultima perioada fac drumuri destul de dese noaptea si e cazul sa ma informez.
Aveti idee daca as pune acele lupe in far, as putea pastra ledurile pe faza scurta? fara sa am spalator de faruri, auto leveling sau as face degeaba pentru ca la primul control, imi ia certificatul?
Stiu ca au fost unele ford focusuri mk2 facelift cu faruri cu lupa cu halogen fara spalatoare de faruri. nu stiu daca aveau si auto leveling.
Va multumesc pentru informatii in avans!!

Am montat si eu becuri cu led la faruri, stopuri spate, semnalizari, lampa marsarier, lampa ceata spate si nu am avut probleme in trafic sau la inspectia ITP din 2022.
0 LAMPI H7 LED 100W-2.jpg

Esti altfel vazut in trafic... :)
xmanford
Member

Maşina: Ford Focus MK 2/ 1,6 TI-VCT/ 85 KW
VIN: WF0WXXGCDW4T77096

Înapoi la Help/Troubleshooting