Help/Troubleshooting

Golire instalatie racire Ka

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Golire instalatie racire Ka

Mesajde adicristea » 24 Mar 2008, 22:04

Va rog sa ma ajutati, pas cu pas daca se poate, cu ordinea operatiilor pentru a schimba lichidul de racire la Ford Ka. Acum am alt lichid decat cel care trebuie, unii dintre cei care au fost la intalnire au vazut. Am cumparat antigel rosu si as vrea sa fac eu schimbarea. Ma puteti ajuta, va rog?

PS. Am TIS 2004, dar la sectiunea Cooling System Draining, Filling and Bleeding (241220) apare "1. Information not available at this time."
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Re: Golire instalatie racire Ka

Mesajde adicristea » 25 Mar 2008, 14:11

Ok, am gasit pe un forum cateva informatii. Le adaug aici, poate e si altcineva interesat de operatia asta. Mai trebuie sa specific ca eu NU am gasit buşonul la radiator. Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, e binevenit.

$1 scrie:$2rain

1. WARNING:
When releasing the system pressure, cover the coolant expansion tank cap with a thick cloth to prevent the

possibility of coolant scalding.

Relieve the cooling system pressure.

Unscrew the coolant expansion tank cap slowly.

2. Remove the coolant expansion tank cap.

3. Raise and support the vehicle. For additional information, refer to «Section 100-02».

4. Remove the radiator undershield.

5. Remove the radiator drain plug.

Drain the coolant into a suitable container.

6. Refit the radiator drain plug when all coolant has drained.

7. Install the radiator undershield.

8. Lower the vehicle.

Refill

1. Note:
For vehicles with a diesel engine, it is necessary to add a further one litre of coolant above the MAX mark to make

sure that the correct level is achieved after the system degasses.

Refill the coolant expansion tank to the MAX mark.

2. Start the engine and run until normal operating temperature is achieved. Check for coolant leaks and add coolant

if necessary.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Înapoi la Help/Troubleshooting