Help/Troubleshooting

Distributia la motorul de 1,4 benzina, date tehnice.

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Distributia la motorul de 1,4 benzina, date tehnice.

Mesajde driver » 11 Apr 2008, 22:17

Sunt interesat de cateva poze si datele tehnice de la distributia de pe motorul de 1,4 16valve, benzina. Pe scurt o pot pune la loc si dupa "ureche" dar mie imi place sa o pun exact la semnele care sunt acolo. :) Insa nu le stiu si la motorul asta inca nu mi-am bagat degetele.

Apropo de degete, cand eram mai tanar si mai nelinistit le-am bagat unde nu trebuie si mi le-am prins... mai exact sub cureaua trapezoidala de la servo la un siera diesel, am lesinat de durere... :P, da' am scapat cu ele intregi ca le-am scos repede cand am simtit ca ma dor.... :|
1.6 Tdci un motor capabil!
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Re: Distributia la motorul de 1,4 benzina, date tehnice.

Mesajde driver » 12 Apr 2008, 18:17

So, conform tis-ului, se fixeaza arborele cotit cu o scula speciala, se pun axele la "punct" tot cu o scula speciala dar care se monteaza in capatul opus curelei (trebuie scos capacul de axe), un fel de banda lata care are 2 pozitii in care intra capele axelor sau ceva de genul asta, nu se vede chiar exact in pozele alea.
Daca are cineva idei noi, sunt dispus sa le pun in practica... ca sculele speciale nu am de gand sa le cumpar. :)
1.6 Tdci un motor capabil!
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Înapoi la Help/Troubleshooting