Help/Troubleshooting

Solutie pentru curatat/degresat masina?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Solutie pentru curatat/degresat masina?

Mesajde Leo777 » 14 Iul 2008, 09:19

Salut,

Am o intrebare: exista vreo solutie pentru curatat masina de ... gainat de pasare, "la purtator"? Nu de alta, dar pana ajung la o spalatorie se duce naibii tot lacul vopselei, fara sa mai pun la socoteala ca seara cand plec de la serv nu prea mai gasesc spalatorii (fara perii) deschise. Si cu ce tip de laveta / carpa trebuie sa dau astfel incat sa nu o zgarii?
Multumesc.

Cu stima,
Leo.
Cu prostul nu-i bine sa te pui, ca are mintea odihnita!
Leo777
Member

Maşina: Mondeo 2.0 d 140 hp, 2011 Mondeo 1.8i 125 hp, 2003
VIN: vinnegrudincelbun

Re: Solutie pentru curatat/degresat masina?

Mesajde Maskatu » 14 Iul 2008, 10:44

incearca ceara pentru masina. iei burete special pentru bormasina sau masian de slefuit, ii pui buretele si o iei la frecat pe toata. Daca faci asta o sa dureze muuuult, cca 2-3 ore si la sf o sa te doara mainile rau de tot :D deci poti incerca varianta mai usaora, o carpa de bumbac, si o iei usor la frecat pe toata, apoi o speli si o stergi cu piele de caprioara. un polish sau o ceara de calitate ar trebui sa reziste cateva spalari bune sau 2-3 ploi...
Maskatu
1nsane Member

Mesajde Leo777 » 14 Iul 2008, 11:55

$1 scrie:$2ncearca ceara pentru masina. iei burete special pentru bormasina sau masian de slefuit, ii pui buretele si o iei la frecat pe toata. Daca faci asta o sa dureze muuuult, cca 2-3 ore si la sf o sa te doara mainile rau de tot :D deci poti incerca varianta mai usaora, o carpa de bumbac, si o iei usor la frecat pe toata, apoi o speli si o stergi cu piele de caprioara. un polish sau o ceara de calitate ar trebui sa reziste cateva spalari bune sau 2-3 ploi...

Multumesc mult, dar eu intrebasem despre o solutie de curatat / degresat local, imediat, fara spalatorie, daca exista asa ceva. Ideea este ca, la serviciu fiind, masina o vad daca este "pictata" de porumbei, dar nu prea am cum sa fug la spalatorie de cate ori vreau, si ma interesa ceva de curatat atunci, pe loc, ca sa nu las gainatul ala pe masina mult timp; nu de alta, dar deja am doua locuri in care s-a matuit vopseaua, s-a dus naibii lacul din cauza ca am stat asa vreo 2 zile.

Si ca sa ii dau cu ceara, nu trebuie mai intai sa o spal? Eu parca asa stiam. Sau se spala, ii dau cu ceara si o spal din nou dupa aceea?

Cu stima,
Leo.
Leo777
Member

Mesajde Mihai L » 14 Iul 2008, 11:59

Cel mai simplu si mai eficient in cazul tau: o sticla cu apa permanent in masina si o perie (cu perii destul de lungi - din cele de spalat masina, etc).
Ca recomandare: evita totusi zonele care stii ca sunt cu "bucurii"
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde tomcatmouse » 14 Iul 2008, 13:59

acidul din .............de pasarica ,,nu arde atat de repede ..tre sa stea minim 24h sa se arda lacul ..daca se arde ,nu iti mai iese nici la mama polishatului ..eficienta maxima o s-o ai daca iti ti tu frumusel o sticla cu apa in masina ...stropesti pata respectiva si astepti 2 minute ..daca pui degetul pe gatul sticlei (PET 2 L) si iese cu presiune se curata si fara alte perii,bureti,lavete,,orice frecare provoaca zgarieturi ,inclusiv frecarea cu aerul .. ;) ...
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde Maskatu » 14 Iul 2008, 14:10

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ncearca ceara pentru masina. iei burete special pentru bormasina sau masian de slefuit, ii pui buretele si o iei la frecat pe toata. Daca faci asta o sa dureze muuuult, cca 2-3 ore si la sf o sa te doara mainile rau de tot :D deci poti incerca varianta mai usaora, o carpa de bumbac, si o iei usor la frecat pe toata, apoi o speli si o stergi cu piele de caprioara. un polish sau o ceara de calitate ar trebui sa reziste cateva spalari bune sau 2-3 ploi...

Multumesc mult, dar eu intrebasem despre o solutie de curatat / degresat local, imediat, fara spalatorie, daca exista asa ceva. Ideea este ca, la serviciu fiind, masina o vad daca este "pictata" de porumbei, dar nu prea am cum sa fug la spalatorie de cate ori vreau, si ma interesa ceva de curatat atunci, pe loc, ca sa nu las gainatul ala pe masina mult timp; nu de alta, dar deja am doua locuri in care s-a matuit vopseaua, s-a dus naibii lacul din cauza ca am stat asa vreo 2 zile.

Si ca sa ii dau cu ceara, nu trebuie mai intai sa o spal? Eu parca asa stiam. Sau se spala, ii dau cu ceara si o spal din nou dupa aceea?

Cu stima,
Leo.

Poi pe loc.. eu am polish la 0,5 parca lichid cu pulverizator si daca am o pata ceva dau direct pe murdarie( e speciala pt murdarie) nu trebuie sa spal masina inainte, aplic pe zona murdara si apoi sterg cu o carpa.
Daca vrei sa o dai cu ceara, DA! trebuie spalata, altfel cand te apuci sa o iei la frecat, o zgarii de toata frumusetea.
Maskatu
1nsane Member

Mesajde Alma » 14 Iul 2008, 14:17

cea mai "sfanta" solutie este MOTORINA ;) curata de n-are aer chiar si ghainatii de acum 1 an :D
chiar va recomand ca dupa spalare va dati masina cu o carpa imbibata in motorina iar apoi cu una uscata sa stergeti din nou. Stralucirea e garantata si are si oarece proprietati antistatice. Meseriasii de soferi de demnitari folosesc un pamatuf mare imbibat in motorina pentru a indeparta praful de pe masina din cand in cand ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Leo777 » 14 Iul 2008, 16:57

Multumesc Almanahe (by the way, stai in sectorul 5 ? :-" ), dar decat o juma' de motorina in masina, prefer sa ma plimb cu o sticla de solutie lichida de polish, ca Maskatu; o sa vad daca gasesc pe la vreo benzinarie. Nici cu perie nu prea imi vine sa dau pe ea; mai degraba cu apa simpla cu presiune.

Multumesc tuturor pentru sfaturi, am luat act.

Cu stima,
Leo.
Leo777
Member

Mesajde Maskatu » 14 Iul 2008, 18:50

@almanahe: da este adevarat ce zici... pamatuful cand il cumperi e indicat sa il "scufunzi" in motorina si sa il lasi la uscat cateva zile, si apoi sa stergi masina... daca stergi masina cu pamatuful, asa cum e el "uscat" mai rau o zgarii si mai rau intinzi praful...

@leo: Mi s-a parut destul de bun polishul... si ca sa fiu toma necredinciosul, am facut si testul cu apa: am dat jumatate de capota cu polish si jumatate am lasat-o asa, apoi am dat cu jetul pe capota. Pe partea polishata apa abia statea, in timp ce pe partea nepolishata, apa era ca la ea acasa :D Si a fost destul de ieftina, va da-ti seama solutiile alea de 100-200-300 ron ce minuni fac... :D
Maskatu
1nsane Member

Mesajde Maskatu » 21 Iul 2008, 14:31

A incercat careva sa frece masina cu motorina sa vada ce iese ? :D Leo777 ai scapat de gainat?
Maskatu
1nsane Member

Mesajde Alma » 21 Iul 2008, 19:35

mai e nevoie sa incerce cineva!?
n-am zis ca am facut eu?
iese brici ;)
ideea e sa o dai pe toata cu motorina si sa insisti pe la gainati pana ies iar apoi cu o carpa uscata sa o mai iei inca o data la mana pentru a mai scoate din excesul de unsoare care ramane de la motorina ;)
ATENTIE!
nu stiu cum reactioneaza cu plasticul sau chederele, asa ca... aveti grija. Eu unul am evitat contactul cu aceste elemente :-??
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde Alma » 21 Iul 2008, 19:38

$1 scrie:$2ultumesc Almanahe (by the way, stai in sectorul 5 ? :-" ), dar decat o juma' de motorina in masina, prefer sa ma plimb cu o sticla de solutie lichida de polish, ca Maskatu; o sa vad daca gasesc pe la vreo benzinarie. Nici cu perie nu prea imi vine sa dau pe ea; mai degraba cu apa simpla cu presiune.
Multumesc tuturor pentru sfaturi, am luat act.
Cu stima,Leo.

n-a zis nimeni sa stai cu sticla de motorina in masina... ci sa o folosesti eventual atunci cand ai probleme in indepartarea gainatilor uscati de ceva vreme ;)
1nsane Member

Mesajde crysti_m » 30 Iul 2008, 16:58

http://www.111.ro
eu am incercat asta :D face cat toate solutiile voastre ;)
cu 2 lavete si o sticluta faci minuni ;)
FORD FOCUS TREND COLLECTION 1.6 TDCI 90 CP SEDAN__ALL BLACK
crysti_m
Member

Maşina: Focus 2 -2007- 1.6 TDCI 90 CP

Mesajde crysti_m » 30 Iul 2008, 16:59

e in jur de 25 lei solutia si 4 lei laveta parca...
crysti_m
Member

Mesajde Maskatu » 31 Iul 2008, 09:09

si se gaseste la magazin sau doar pe comanda la ei?
Maskatu
1nsane Member

Mesajde crysti_m » 31 Iul 2008, 18:02

se gaseste si la magazin , vezi unde au ei mentionata adresa , stiu ca in Bucuresti sunt 2 sau 3 magazine , dar poti lua si pe comanda.. e misto tare solutia
crysti_m
Member

Mesajde Catalin M » 21 Aug 2008, 13:30

Cat de eficient este produsul?Cum il folosesti?
Ford Focus Turnier 1.6 16V 100 CP 2003 Moondust Silver
Catalin M
Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1.6 16v 100 CP 2003
VIN: WF0NXXGCDN3K10215

Mesajde Alma » 21 Aug 2008, 14:07

da... sa dai cu carpa peste praful ala de pe masina fie si cu 9/11 asta, nu o vad ca o practica buna in timp sigur va aparea matuirea de la frecarea prafului cu suprafata vopsita :-"
1nsane Member

Mesajde crysti_m » 21 Aug 2008, 19:07

o sa spuneti ca fac reclama :D dar contine si un polish usor care se vede in timp nu de la prima aplicare si este si un fel de ceara... asa credeam si eu prima oara ca se matuieste vopseaua , dar nu este deloc asa, dupa folosire lasa o supafata foarte fina si se simte ca are un strat protector.. o sa vedeti voi dupa ce folositi... ;)
crysti_m
Member

Mesajde crysti_m » 21 Aug 2008, 19:11

@Catalin M : aplici prima oara pe suprafata, il lasi 10 secunde , apoi stregi usor cu lavetele de microfibra ( nu de altceva ca se poate zgaria si nu se duce bine murdaria) dupa care trebuie sa dai un lulciuusor cu laveta curata (deci tre sa ai 2 lavete).. nu e greu ,oricum masina iese brici ;) trust me!
crysti_m
Member

Mesajde Maskatu » 22 Aug 2008, 07:35

Eu cred ca ma las de sportul asta extrem cu ceara....am dat toata masina cu ceara, si s-a uscat normal...... dupaia ia-o taica daca mai poti dupa masina.... mi-a luat 15 minute sa o dau cu ceara si o ora sa o curat, si nu aveam nici furtun la indemana. Raman fidel polishului lichid care se aplica direct pe caroseria murdara, si se vad rezultate imediat, si nu raman nici urmele acelea albe.
Maskatu
1nsane Member

Înapoi la Help/Troubleshooting