Help/Troubleshooting

Aer conditionat SEMI-AUTOMAT ???

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Aer conditionat SEMI-AUTOMAT ???

Mesajde ionutvasilescu » 01 Iul 2006, 11:31

Salut! As avea o intrebare, poate ma poate lamuri cineva: ce inseamna "aer conditionat semi-automat"??? Exista vreo diferenta fata de aerul conditionat manual?? Sau e doar marketing si bull-shit...?
Ionut Vasilescu
Ford Mondeo TDCI 115 HP 2006
ionutvasilescu
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2006, 2000 CC, TDCI, 115 CP

Mesajde blorin » 01 Iul 2006, 12:25

La Mondeo (MK3, cel putin) e o astfel de instalatie.

Diferenta fata de instalatia normala, clasica (cu buton de A/C, ventilator - cu 3-4 pozitii si reglarea mecanica a caldurii) e ca ventilatorul are vreo 12 pozitii de reglaj digital, la fel si butonul de reglare a caldurii, ceea ce permite un reglaj mai fin al temperaturii interioare. Asta insa se intampla pe o scala fara indicatia cifrica a temperaturii ci o scala calitativa - rece, mai putin rece....,un pic mai cald, caldut, cald si cald de-a binelea. ;)
In plus, cel putin in cartea tehnica asa scrie, instalatia "incearca" sa pastreze constanta temperatura interioara, modificand viteza ventilatorului. Eu unul nu am vazut asa ceva vreodata, dar mai sper.

De fapt, diferenta fata de clima automata e tocmai lipsa butonului AUTO, care permite reglarea (si pastrarea constanta) automata a temperaturii interioare, fara interventia driverului. In rest functioneaza exact la fel (exceptia fiind lipsa afisarii temperaturii cu cifre...).

Later edit: Daca mai uitam mai atent, vedeam ca ai exact acelasi model de Mondeo... In cazul asta se poate aplica explicatia din ultima fraza.
Mondeo 1,8/110CP, 2005
Megane Sedan 1,5dCi/80CP, 2005
blorin
Incepator

Mesajde ionutvasilescu » 01 Iul 2006, 20:08

merci frumos Blorin pt explicatie ....
Ionut Vasilescu
Ford Mondeo TDCI 115 HP 2006
ionutvasilescu
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2006, 2000 CC, TDCI, 115 CP

Mesajde OctavianC » 04 Iul 2006, 17:24

eu am vazut pe o Lancia tipul acesta.......avea cam 8 trepte de turatie si cam tot atatea pt reglarea temperaturii aerului............dar nu am stat decat 30 min in masina...nici o diferente...daoir ca soferul era tare calduros si era un frig in masina ca aproape ca m-am dat jos cu turturi :D.....ah da....acea lacia avea cel mai puternic sistem de racire, inca nu am intalnit alta masina care sa raceasca asa tare
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Înapoi la Help/Troubleshooting