Help/Troubleshooting

polisare vopsea

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

polisare vopsea

Mesajde gresea frlorin » 04 Aug 2008, 17:45

salutare,as vrea sa fac un polis la masina pt ca am niste zgaraieturi insa cineva mi a spus ca prin aceasta metoda se subtiaza stratul protector de pe vopsea.este adevarat?va rog ,daca ma puteti ajuta cu ceva informatii inainte sa fac vreo prostie. multumesc anticipat, numai bine
focus 1,hatchback,1.6 i,74 kW,an 2002,Vin WF0AXXGCDA1E63702
gresea frlorin
Gold Member

Maşina: Focus 1 Hatchback, 1.6 i,an 2002
VIN: WFOAXXGCDA1E63702

Re: polisare vopsea

Mesajde gresea frlorin » 07 Aug 2008, 20:33

dragi colegi, chiar nimeni nu mi poate da o sugestie?am observat ca a ti accesat postul meu dar nimeni nu spune nimic.daca chiar nu e nimeni care sa mi poata da o mana de ajutor atunci acest topic se poate inchide.multumesc moderatorului, numai bine
gresea frlorin
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 08 Aug 2008, 10:48

Se subtiaza stratul de lac, care este aplicat peste vopsea. Zgarieturile vor "disparea" daca au afectat doar acest strat de lac. Cu cat sunt mai adanci cu atat trebuie sa "mananci" din stratul de lac ca sa ajungi la aceeasi grosime. In functie de pasta care se foloseste la polish, lacul va fi "raschetat" / "umplut" / "topit si intins".
Dupa un polish masina poate arata mai bine, dar protectia oferita de lac poate fi diminuata si o noua zgarietura in acea zona poate afecta acum si vopseaua.
Cea mai buna varianta e un polish cu "umplutura" care se bazeaza pe o pasta pe baza de ceara. Dezavantajul consta in faptul ca nu tine prea mult (cateva spalari).
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde gresea frlorin » 11 Aug 2008, 17:33

$1 scrie:$2e subtiaza stratul de lac, care este aplicat peste vopsea. Zgarieturile vor "disparea" daca au afectat doar acest strat de lac. Cu cat sunt mai adanci cu atat trebuie sa "mananci" din stratul de lac ca sa ajungi la aceeasi grosime. In functie de pasta care se foloseste la polish, lacul va fi "raschetat" / "umplut" / "topit si intins".
Dupa un polish masina poate arata mai bine, dar protectia oferita de lac poate fi diminuata si o noua zgarietura in acea zona poate afecta acum si vopseaua.
Cea mai buna varianta e un polish cu "umplutura" care se bazeaza pe o pasta pe baza de ceara. Dezavantajul consta in faptul ca nu tine prea mult (cateva spalari).

multumesc mult pt sfat.o sa stau sa reflectez asupra acestui lucru si dupa aceea voi lua o decizie, numai bine
gresea frlorin
Gold Member

Înapoi la Help/Troubleshooting