Help/Troubleshooting

nelamurire

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

nelamurire

Mesajde lady_i » 04 Noi 2008, 19:47

Sunt viitoarea posesoare a unui Ford Focus care va fi adus din Germania peste 2 saptamani. In urma discutiilor cu intermediarul reiese ca masina are euro 3 asa cum vrem noi dar eu nu sunt sigura, nu am incredere (intuitie feminina). Cum pot afla asta? Am citit pe forum despre VIN. De unde se poate afla VIN-ul? :-??
Intre datele masinii apare ceva: "Schlüsselnummer: 8566/367" . Am dat cautare google si mi-a aparut ca aceste numere ar reprezenta HSN/TSN . Stie cineva ce inseamna asta?
Poate intrebarile mele sunt banale dar nu as vrea sa ma trezesc cu o masina diferita de cea pe care o vreau.
Sper ca intuitia mea se inseala. Astept raspunsurile voastre.
Multumesc anticipat.
lady_i
Incepator

Maşina: ford focus 1,8 diesel, 2000, 75 CP
VIN: WF0NXXGCDNYK85795

Re: nelamurire

Mesajde Huffy » 04 Noi 2008, 20:31

VIN-ul este seria de identificare a masinii. O gasesti in acte si pe masina, la baza parbrizului de exemplu.
In lipsa seriei ar fi util anul de fabricatie si tipul motorului. Daca ma iau dupa ce scrie la profil (an 2000, motor 1.8 poate fi benzina sau diesel) este posibil ca motorul sa fie Euro2, este chiar la granita. Daca a fost fabricata in 2000 sansele sa fie Euro3 sunt mai mari, daca 2000 este anul primei inmatriculari, sansele sunt mici (masina poate fi fabricata in '99)
Huffy

Maşina: Ford

Mesajde octa » 04 Noi 2008, 20:52

cere intermediarului sau vanzatorului o copie dupa asa zisul 'brief' nemtesc (cartea de identitate). acolo gasesti si vinul, si categoria euro.
banuiesc ca e vorba de un diesel. nu de alta dar tendinta pietei pt benzinare e spre 1,6 16v. chiar si ala poate fi in 2000 e3, dar spre sfarsitul lui 2000 e deja si e4. 1,8 benzina e sigur e3 in 2000. e4 apare mai tarziu. diesel... poate fi si e2...

oricum, mai bine nu da banii pana nu vezi cu ochii tai ca scrie in brief ce vrei tu sa scrie. daca dai avans, fa contract cu intermediarul (eu citesc samsarul) in care sa se stipuleze ca masina sa fie e3, daca nu, banii inapoi.
sfat: ca sa fie euro3 trebuie sa scrie in brief "euro3"!!! nu 'e3', nu 'd3'...

bafta si te asteptam pe forum cu prezentarea!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde lady_i » 05 Noi 2008, 15:19

Multumesc pentru raspunsuri.
Intr-adevar nu am dat suficiente date despre masina. Este un Ford Focus brek 1,8 diesel, 75CP, prima inmatriculare august 2000. Imi dau seama ca sunt chiar la limita. :-SS Intermediarul ne-a sigurat ca este masina pe care ne-o dorim dar tot am o urma de indoiala. Pana nu vad nu cred. Sper ca in curand voi afisa poze cu noua mea masina... 8->
Astept si alte raspunsuri.
O zi buna la toti.
lady_i
Incepator

Maşina: ford focus 1,8 diesel, 2000, 75 CP
VIN: WF0NXXGCDNYK85795

Înapoi la Help/Troubleshooting