Ma curenteaza masina
Suna ciudat si nu-mi amintesc sa mi se mai fi intamplat pana acum dar de vre-o saptamana si ceva cred, de cate ori cobor din masina (cu motorul oprit) cand pun mana pe usa sa o inchid ma curenteaza. Este o descarcare scurta (daca este liniste se si aude sunetul acela specific de "scanteie") nu este prelungita. A doua oara daca pun mana nu mai face. La fel cand deschid usa sa ma sui in masina, nu face. Ma curenteaza si daca pun mana pe partea neagra verticala de plastic de pe usa, langa geam (care vine peste stalpul B) dar pe maner daca pun mana nu. Desi este de scurta durata descarcarea asta creaza un discomfort deloc de neglijat. Deja inchid usa cu cotul ca inca port haina dar la vara cu maneca scurta ...
!?
Ce parere aveti? Este o problema electrica a masinii (da ceva la masa, se descarca vre-un condensator etc) sau este doar electricitate electrostatica? Care se pricepe la fizica poate stie vre-un remediu ca m-a disperat ... ca nenorocirea nu rateaza nicio ocazie. Si care ar putea fi cauza daca este electrostatica?

Ce parere aveti? Este o problema electrica a masinii (da ceva la masa, se descarca vre-un condensator etc) sau este doar electricitate electrostatica? Care se pricepe la fizica poate stie vre-un remediu ca m-a disperat ... ca nenorocirea nu rateaza nicio ocazie. Si care ar putea fi cauza daca este electrostatica?
Ford Mondeo 2001, 1998cmc, 115 hp, TDDI.
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
-
ionascu - Member