de Kidu » 08 Ian 2007, 00:00
Salutare tuturor, sunt nou pe aici si as vrea sa va cer sfatul.
De curand mi-am cumparat masina din semnatura din Germania si cam dupa o luna jumate de circulat in Romania mi s-a aprins in bord martorul de avertizare motor. Mi-am tot facut griji si m-am dus cu ea la Auto Tehnic in Arad, ei fiind reprezentatul Ford la noi in oras. Le-am spus de problema mea, asta dupa ce m-a recomandat un amic ca deh suntem in Romania, mi l-au pus la testul pe calculator si mi-au spus ca am o mica problema la sonda lamda, si anume ca e imbaxita de la carburant.
De cand am venit in tara am alimentat numai de la OMV cu Carrera 95, doar acum ultima dat am facut un plin de la Rompetrol cu eFix ca am auzit ca toata lumea il lauda (mai ales un coleg de servici care era super incantat de cum ii merge Loganul lui cu eFix).
Toate bune si frumoase, mi-a resetat ala parametrii de la sonda, totul a fost ok, chiar mi-a spus ca lucreaza in niste parametrii buni si ca nu are nimic, insa carburantul care il am in rezervor nu e de cea mai buna calitate (este vorba de eFix ca faza s-a intamplat acum cateva zile). L-am intrebat pe meserias ca carburant imi recomanda si mi-a zis ca orice benzina fara Pb, ca sa nu ma iau dupa aditivii lor si numele lor pompoase ca toate sunt "o apa si un pamant", eventual sa folosesc nu stiu ce aditiv daca circul intr-un regim de turatie mai sportiv la turatii mai ridicate peste 4000 rpm. In fine m-a lasat putin cam in ceata, cert este ca toata smecheria cu testul pe calculator m-a costat 70 RON pt o treaba de 5 min. dar ma rog nu am zis nimic. Astazi dupa nici 20 de km parcursi de la vizita la ei, mi s-a aprins iar martorul din bord. Tipul ala m-a prevenit ca s-ar putea sa sa patesc din nou si sa nu ma sperii.
As vrea sa stiu totusi si sfatul vostru, poate sunt unii colegi pe forum mai patiti. Este posibil sa apara alta problema mai complexa, voi ce imi recomandati sa fac ? Pt ca daca iar ma duc la ala si iar imi ia 70 de RON pt o smecherie de 5 min cred ca il strang de gat :icon_evil:
A si inca ceva pt cei ce au motor ca si al meu, ce carburant imi recomanda si de unde.
Multumesc!
Cu respect,
Claudiu
Ultima oară modificat de
Kidu pe 14 Ian 2007, 11:32, modificat 1 dată în total.