Help/Troubleshooting

Despre lichidul de racire

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Despre lichidul de racire

Mesajde mihai2k1 » 26 Noi 2006, 14:35

Pierdeam lichid de racire din cauza unui colier. Am schimbat colierul (ramne de vazut daca mai pierde de-acum incolo), insa trebuie sa completez lichidul. Ce am pe masina are culoare rosie si antigelul pe care il am acasa (solutie concentrata 100%) e albastru. E musai sa cumpar de la Ford antigel, sau pot folosi si d-asta albastru de care puneam pe Dacie? Intreb asta pt ca ma gandesc ca cele doua tipuri de antigel ar putea avea calitati diferite legate de coroziune.

Am uitat sa zic: am Ford Fiesta 2003. :icon_mrgreen:

Am vazut ca cineva a mai intrebat acelasi lucru si a primit raspuns ca merge si-asa. Insa nu ma multumeste ideea de "las-o ma ca merge asa"... (No offense). As dori sfatul cuiva in tema :)

PS: Ca si nivel de concentrare in solutia de racire, pe ambalajul celui albastru scrie ca se combina o parte antigel cu o parte apa distilata (asa cum zice si Ford despre antigelul lui).
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Re: Despre lichidul de racire

Mesajde titocus » 26 Noi 2006, 15:15

Trebuie sa iei tot antigel purpuriu de care ai...nu merge sa combini diferite culori din cauza compozititei diferite.
Gasesti de ex. Mobil concentrat rosu/purpuriu.
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde mihai2k1 » 26 Noi 2006, 15:50

Multam' :) o sa caut Mobil :)
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003