Help/Troubleshooting

DIY UPGRADE LA LAMPI FRANA ?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

DIY UPGRADE LA LAMPI FRANA ?

Mesajde Othello » 16 Sep 2009, 11:17

In cazul meu New Mondeo, 5 usi, etc… nu conteaza motorizarea pentru subiectul asta.
Mi s-a intamplat de cateva ori ca cel din spate, ocupat probabil cu admirarea peisajului, sa vada tarziu ca am calcat frana - treaba asta ma ingrijoreaza ca, deh, imi place spatele masinii mele la fel ca si fata si m-am saturat de belelele legate de RCA emis de asiguratori rau platnici.
Inspirat de posesorii de Cielo care vad probabil ceata din capul lor si circula cu lampile de ceata spate aprinse ma gandeam sa-mi bag nasul putin prin sarme si cu un pic de electronica, traiasca dioda, sa alimentez lampile de ceata odata cu cele de frana.
O fi posibil, o fi moral, o fi legal ? Cert este ca lumina rosie mult mai intensa ar sari in ochii berbecilor care stau la panda sa-mi pupe fundul.
Ce credeti ?
Othello
Incepator

Maşina: ford new mondeo trend, 2008

Re: DIY UPGRADE LA LAMPI FRANA ?

Mesajde aliann » 16 Sep 2009, 11:25

posibil este, moral nu, iar legal iarasi nu cred ca este. daca ai nimeri in fata mea cu stopurile de ceata puse, ai avea parte de faza lunga tot drumul. ii urasc pe toti cei care folosesc luminile de ceata fara motiv. ai stat in spatele unei masini care are luminile de ceata aprinse? este deranjat de mama focului si cred ca as incerca sa ma uit in alta parte deci nu in stopurile tale asa ca poate tot nu as vedea ca franezi
bafta
aliann
Member

Maşina: ford mondeo 1997, 1.8 16v, sedan, cutie automata

Mesajde alexandrusavu » 16 Sep 2009, 11:31

Cred că abordarea asta îți va aduce mai multe belele decât avantaje.

De ce nu încerci să schimbi becurile normale din stop cu unele mai puternice/intense sau chiar led-uri ?

Decât să bricolezi aiurea și să pierzi garanția pe parte electrică, mai degrabă schimbi becurile.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde adyamg » 17 Sep 2009, 07:40

Dap .. din pacate si eu am simtit nevoia da lumina mai puternica pe stop frana .... dar nici nu m-am gandit sa leg lampa de ceata pe frana :) .
Si eu zic ca sunt ok niste LED-uri
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde swen_cta » 29 Sep 2009, 07:36

Cei de la Bentley, ma refer aici la Continental GT, cred ca ti-au citit gandurile.E cel mai mare stop pe frana vazut .Cu cateva sute de leduri si rezistente il poti face si tu :)
Becuri mai puternice nu cred ca gasesti, iar daca gasesti vor avea puterea celor de pe ceata, deci vei deranja "traficantii" din spatele tau.Se gasesc acele becuri facute cu LED SMD, si care au si consum mai mic si flux luminos mai mare.Un singur sfat:cumparale de la un magazin serios, multe sunt facute in garaj si in cateva zile incep sa moara SMD-urile.
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Înapoi la Help/Troubleshooting