Help/Troubleshooting

Nu imi indica nivelul la motorina ! Mondeo 2003

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Nu imi indica nivelul la motorina ! Mondeo 2003

Mesajde TheMendacious » 26 Sep 2009, 21:52

Am o problema, nu imi indica nivelul la motorina la un ford mondeo 2.0 tdci an 2003 .

Asa am luat masina deci nu stiu cum sa intamplat mai exact faza e ca am scos sonda din rezervor si am unit firele sa vad daca se intampla ceva dar nimic, ceasul indicator nici macar nu se clinteste atunci cand pun contactul.

Am verificat sigurantele tot , oare e trecut prin calculatorul masinii si sa fie buba de acolo ? E o problema des intalnita la ford ?
TheMendacious
Incepator

Maşina: Mondeo 2.0 TDCi (2003)

Re: Nu imi indica nivelul la motorina ! Mondeo 2003

Mesajde DGAlexandru » 27 Sep 2009, 14:39

Salut, firele respective merg prin intermediul altor 2 mufe in ceasurile din bord.
Incearca sa faci un test al ceasurilor, sa vezi daca sunt functionale, urmarind pasii din topicul intitulat "Dig Mileage Unlocker". Acest topic il gasesti cu ajutorul functiei "Cautare".

De obicei se strica senzorul din rezervor. Nu merge sa testezi punand un strap intre cele 2 fire, "ceasurile" asteptand anumite valori; orice valoare inafara acestui interval este considerat ca si defect si atunci acul pt. nivel combustibil nu se misca. In mufa din spatele ceasurilor cele 2 fire de la senzorul de nivel ajung in pinii 24 si 25.
Valoarea minima parca este de 32 de ohmi, iar ceva maxima undeva la 232 de ohmi, deci daca pui o rezistenta de 100-120 de ohmi pe cele 2 fire si apoi pui contactul, ar trebui ca acul sa stea la mijloc.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Re: Nu imi indica nivelul la motorina ! Mondeo 2003

Mesajde TheMendacious » 27 Sep 2009, 23:00

Merci mult DGAlexandru, maine am sa ma folosesc de sfatul tau implicit cel cu rezistenta .
Faza e ca eu am masurat cu un multimetru ohmii de la pinii sondei din rezervo si de la 64 initial a scazut la 27-28 dupa ce am mers o zi cu masina acum nici nu mai stiu ce sa mai cred dar cel mai bine pun rezistenta .
TheMendacious
Incepator

Maşina: Mondeo 2.0 TDCi (2003)

Înapoi la Help/Troubleshooting