Help/Troubleshooting

semnalizare usa deschisa

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

semnalizare usa deschisa

Mesajde raducj » 18 Dec 2009, 09:15

Buna
Am o problema legata de semnalizarea la bord unei usi deschise, desi usa e bine inchisa si nu mai pot inchide masina. E drept, cu cheia nu am incercat sa o inchid, doar cu telecomnda. In momentul in care incercam sa o inchid, se deschidea inapoi. Am inchis-o blocand fiecare usa in parte.
Are cineva idee cum as putea rezolva problema? (masina este un Ford Focus TDCI 2005)
Multumesc
raducj
Incepator

Maşina: Ford Focus TDCI 2005 2l 136 CP Ghia

Re: semnalizare usa deschisa

Mesajde georgeh » 21 Dec 2009, 19:20

aceeasi problema si eu. ajutati-ne si pe noi. clar are ceva de a face cu frigul, exista o posibilitate de a fi senzorul de pe stalp, dar cel mai bine ar fi sa stim ce ati facut cei care ati intalnit aceasta priblema.
Mondeo HatchBack 2001, 2.0 TDDI, 85 Kw
Imagine
georgeh
Incepator

Maşina: Mondeo HatchBack 2001, 2.0 TDDI, 85 Kw
VIN: WF05XXGBB51M76483

Mesajde georgeh » 22 Dec 2009, 22:39

chiar nimeni nu a mai intalnit aceasta problema?
Mondeo HatchBack 2001, 2.0 TDDI, 85 Kw
Imagine
georgeh
Incepator

Maşina: Mondeo HatchBack 2001, 2.0 TDDI, 85 Kw
VIN: WF05XXGBB51M76483

Mesajde 4focus » 24 Dec 2009, 00:57

incercati sa lubrefiati toate incuietorile,yalele (mai ales acum iarna)cu wd40 sau cu spray de vaselina
este posibil ca in mecanismul de centralizat sa fi intrat putina apa si sa fi inghetat si de aici problemele
numa bine!
ford focusfinesse1,8 TDDi 90calutzi:)+WEBASTO pt cunoscatori:)
"Pentru ca raul sa triumfe este destul ca oamenii buni sa nu faca nimic"
Cea mai mare ispita in viata este...sa te multumesti cu putin by THOMAS MERTON

Cum recunosti un om de exceptie...cand toti imbecilii se unesc impotriva lui vorba unui coleg de forum
4focus
1nsane Member

Mesajde raducj » 31 Iul 2012, 14:17

Intr-un final am descoperit cauza: in butucul de la usa exista un microcontact care comunica daca usa e inchisa sau deschisa. Ei, acesta e alimentat printr-o panglica cu cablaje care numai bine s-au oxidat si nu mai comunicau, ramanand blocat pe pozitia deschis. Variante: inlocuire butuc nou sau sh (acesta din urma 150 lei in dezmembrari) sau varianta mai neaosa cu fire trase de la microcontact si "intepate" in cablajul de la usa.
raducj
Incepator

Maşina: Ford Focus TDCI 2005 2l 136 CP Ghia

Înapoi la Help/Troubleshooting