Help/Troubleshooting

Rugina aka Rust

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Rugina aka Rust

Mesajde ghighi4m » 20 Feb 2010, 15:39

Am si eu nevoie de ceva ajutor (sfaturi) in ceea ce priveste cea mai mare problema a unei masini - RUGINA.
Imagine

Imagine

Problema este la aripile din fata jos acolo unde roata arunca namol, pietre, apa, etc. Dupa cum se poate vedea in poze rugina a umflat vopseaua si incet incet se extinde in sus.
Solutia cea mai simpla ar fi sa ma duc la un atelier specializat si sa scot banu ca sa scap de rugina (the easy way), dar as dori sa ma implic personal si sa imi repar problema daca se poate (the hard way).
In mare cam stiu ce e de facut dar nu si in detaliu. Trebuie curatata zona si apoi vopsita, ce usor pare, dar ce imi trebuie si ce trebuie sa stiu ca sa fac asta imi lipseste.
1. Ce fel de smirghel imi trebuie? folosesc apa cand frec?
2. Degresant?
3. Ceva solutii care distrug rugina? Care sunt alea, sunt absolut necesare?
4. Mai trebuie chit? apoi mai trebuie spritz chit? (tabla nu este indoita sau perforata)
5. Trebuie apoi un grunt special?
6. Unde gasesc codul vopselei vare imi trebuie?
7. Pot sa aplic eu vopseaua sau trebuie sa merg la un atelier unde au pistol de vopsit? Vopsea la spray sau la alte recipiente?
8. Cate straturi dau, cat timp astept?
9. Trebuie dat apoi lac? apoi sa dau si ceara? sau e inversa operatiunea, ceara intai si lac dupa?
Sunt multe necunoscute la care cer ajutorul vostru. Nu vreau sa renunt si sa aleg The easy way. Vreau sa lupt personal contra Ruginei. :D. Cu informatiile primite aici vreau sa fac treaba cap coada, daca imi puteti oferi in detaliu pasii operatiunii ar fi super ok, apoi la randul meu sa pot invata si eu pe altul.
ghighi4m
Incepator

Maşina: Ford focus, 2005, 1600cc, 90CP

Re: Rugina aka Rust

Mesajde laurentiu7 » 28 Feb 2010, 15:48

@ghighi4m , si la aripile spate sunt aceleasi urme , sau un semn ca ar incepe ? Banuiesc ca urmele de rugina fata sunt mai vechi , cred ca asa ai luat-o ....sau dupa iarna asta au devenit vizibile ? Pe viitor un set de aparatori va rezolva problema :D
BTW , cati km ai ?
1. MK2 Focus 2.0 TDCI 136 HP Ghia, Hydronic Heater. FF2_Black_Panther
2. MK3.5 Focus 1.5 Ecoboost 150 HP Titanium, 6F35 Auto Gearbox.
.........................................
Stergatoare Ford Focus 3
viewtopic.php?f=213&t=130794
laurentiu7
Gold Member

Re: Rugina aka Rust

Mesajde ghighi4m » 01 Mar 2010, 21:23

da asa am luat-o, am vazut ca are rugina dar am facut compromisul. pe spate nu are, e curata. probabil lipsa aparatorilor si-a spus cuvantul. o curat, o vopsesc si apoi montez si un set de aparatori. am 91.000 km cu ea (am cumparat-o cu 90.000 km)
ghighi4m
Incepator

Maşina: Ford focus, 2005, 1600cc, 90CP

Înapoi la Help/Troubleshooting