Help/Troubleshooting

Probleme computer bord

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Probleme computer bord

Mesajde Marksman » 27 Apr 2012, 12:52

Cum se regleaza computerul de bord dupa ce a fost resetat (am scos bornele de la baterii) ? imi arata un consum urias fata de ce imi arata inainte de a fi resetat.....oare dupa ce merg mai multe sute de kilometri isi revine si se actualizeaza singur? Inainte nu imi arata mai mult de 5,3-5,7 consumul mediu si acum imi arata intre 7 si 9 in oras . :(( mentionez ca e un Mondeo din 2005, 116 cai diesel. Nu a mai fost resetat de cand l-am luat adica din 2011
A doua problema se aud vibratii puternice la relanti dupa ce cuplez clima sau dau pe AC.Am fost la un mecanic care mi-a schimbat rola intinzatoare automata (tot setul) mi-a schimbat cureaua de la alternator si tot degeaba .Se aud aceleasi trepidatii.Mecanicul mi-a spus ca pe undeva prin zona pe undeva pe la un simering pierd ceva ulei ,foarte putin care ajunge pe role si de acolo pe curele si din aceasta cauza cand cuplez clima sau AC-ul se aud trepidatiile .As fi incantat daca cineva mi-ar da un sfat (in afara de vesnicul :twisted: VINDE-O :twisted:).Imi recomanda cineva un mecanic competent pentru reparatii Ford mondeo in zona Clujului? la service te omoara astia .....50 RON la jumatate de ora . Dai 5 milioane pe telescoape si te costa 9 la ei cu tot cu manopera........multumesc anticipat .
Marksman
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2005 ,2000 cmc,115 cp ABS ESP, CLIMATRONIC, SENZ PARCARE,

Re: Probleme computer bord

Mesajde verga_Cip » 27 Apr 2012, 21:07

consumul aratat de computer se "regleaza" in timp. trebuie sa mergi km buni, nu se duce in 5 km la consumul real.
acum...nu e mult 7-9 la suta, e chiar un consum bun. tu cat ai vrea sa consume un 2000 cmc?

ceea ce arata e una, consumul real e alta. depinde de talpa, depinde de filtre, depinde de mai multe lucruri...dar 7-9 % nu e mult.

compresorul de AC are ulei in el? cand ai facut umplerea de freon, ai pus si ulei?
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Înapoi la Help/Troubleshooting