Help/Troubleshooting

ABS influentat de dimensiunea anvelopelor!?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

ABS influentat de dimensiunea anvelopelor!?

Mesajde tudor67 » 09 Oct 2012, 17:06

buna,
pe fata am anvelope 185/65/14, iar pe spate am 185/70/14. Cineva de la ITP spune ca imi poate da eroare la ABS. E adevarat sau doar la diferente mult mai mari ale anvelopelor?
Multumesc celor interesati. O seara faina.
tudor67
Incepator

Maşina: focus II, 1.6, 2007
VIN: WFOWXXGCDW7S82826

Re: ABS influentat de dimensiunea anvelopelor!?

Mesajde Smiley » 10 Oct 2012, 06:56

ABS-ul reactioneaza atunci cand detecteaza ca o roata se invarete semnificativ mai incet decat celelalte, deci un sambure de adevar exista in ce ti s-a spus. doar ca ABS-ul trebuie sa tina seama si de faptul ca atunci cand masina vireaza rotile de pe o parte a masinii se invart cu viteza diferita fata de rotile de pe partea cealalata.

uite un exemplu: focus 3 are diametru de bracare 11m si latimea de 2m. asta inseamna ca atunci cand intorci masina rotile de pe exterior vor parcurge un cerc cu diametrul de 12m iar cele de pe interior un cerc cu diametrul de 10m. adica rotile de pe interiorul cercului se vor invarti cu aproximativ 17% mai incet decat cele de pe exteriorul cercului, iar ABS-ul n-ar trebui sa reactioneze.
in cazul dimensiunilor date de tine, diferenta e mult mai mica, de ~3%, deci ABS-ul n-ar trebui sa dea vreo eroare. insa trebuie sa tii seama de faptul ca dimensiunile diferite vor afecta totusi ABS-ul, micsorand pragul la care intra el in functiune (practic o sa intre ABS-ul un pic mai devreme decat ar trebui, dar nu cred ca vei fi in stare sa sesizezi diferenta)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Înapoi la Help/Troubleshooting