Sfat franare,problema reala sau nu?!
Salutare tuturor,
In primul rand ma bucur ca v am gasit.Si as vreea sa adresez felcitari celor care intretin acest forum.Cu scuzele de rigoare daca am deschis aiurea acest topic sau am facut ceva gresit.Recunosc ca mi cam prind urechile.
Deci,mi am luat acum doua luni un ford focus hatchback 125 cp 16.
Totul a functionat perfect,ma rog,atat cat ma pricep.
Acum cu prima zapada....am observat o chestie la franare.
Repet,doar cand este zapada pe jos,sau resturi de gheata.
Franez.....si daca o fac relativ brusc simt asa ca o contra in talpa.Efectiv parca pedala de frana iese prin podea si se harjaie de asfalt...
Am observat chestia asta,cand am franat foarte din scurt si apasat.Masina fiind noua,eram curios cum reactioneaza pe zapada.
efectiv m am speriat,am oprit masina,m am uitat sub ea,ma gandeam ca dracu` s a rupt ceva pe dedesubt.Repet,senzatia este aproape ireala.simt pedala cum harjaie,parca ar avea un cioc care se freaca cu asfaltul,pe sub masina.
Nu era nimic sub masina.
M am dus imediat in parcarela carrefour,am accelerat o cateva zeci de metri,m am dus pe undeva pe la 70,75 si...frana brusca si apasata.
Acelasi efect.....parca pune contra simt cum se harjaieeeeeeee de asfalt.
Daca franez lin si atent,nu simt nimic.
La dracu` scoteti ma din panica,explicati mi ce se intampla.
VA salut cu stima pe toti.
In primul rand ma bucur ca v am gasit.Si as vreea sa adresez felcitari celor care intretin acest forum.Cu scuzele de rigoare daca am deschis aiurea acest topic sau am facut ceva gresit.Recunosc ca mi cam prind urechile.
Deci,mi am luat acum doua luni un ford focus hatchback 125 cp 16.
Totul a functionat perfect,ma rog,atat cat ma pricep.
Acum cu prima zapada....am observat o chestie la franare.
Repet,doar cand este zapada pe jos,sau resturi de gheata.
Franez.....si daca o fac relativ brusc simt asa ca o contra in talpa.Efectiv parca pedala de frana iese prin podea si se harjaie de asfalt...
Am observat chestia asta,cand am franat foarte din scurt si apasat.Masina fiind noua,eram curios cum reactioneaza pe zapada.
efectiv m am speriat,am oprit masina,m am uitat sub ea,ma gandeam ca dracu` s a rupt ceva pe dedesubt.Repet,senzatia este aproape ireala.simt pedala cum harjaie,parca ar avea un cioc care se freaca cu asfaltul,pe sub masina.
Nu era nimic sub masina.
M am dus imediat in parcarela carrefour,am accelerat o cateva zeci de metri,m am dus pe undeva pe la 70,75 si...frana brusca si apasata.
Acelasi efect.....parca pune contra simt cum se harjaieeeeeeee de asfalt.
Daca franez lin si atent,nu simt nimic.
La dracu` scoteti ma din panica,explicati mi ce se intampla.
VA salut cu stima pe toti.
- SilentSniper
- Incepator
- Maşina: Ford