Help/Troubleshooting

Bataie pe stanga fata

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Bataie pe stanga fata

Mesajde adispy » 15 Feb 2013, 14:33

Salutare la toata lumea,

Am un Ford Focus din 2008, combi si de catva luni am o bataie pe stanga fata si am fost pe la trei mecanici si tot nu s-a depistat de unde e bataia. S-a schimbat bucsa brat, flansa telescop cu tot cu rulment dar bataia tot exista. S-a verificat "pe dedesupt" bucsi sau orice alta alta piesa si e in regula. Am fost la verificat de amortizoare, sunt OK. Bataia este una infundata, nu metal pe metal, deci e clar ca e o bataie de cauciuc undeva. Bataia apare doar cand trec peste ceva denivelari sau gropi mai mici (cand lucra amortizorul); pe sosea "buna" nu se aude nimic.
Daca ma poate sfatui cineva mai departe.

Adrian
adispy
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6

Re: Bataie pe stanga fata

Mesajde paul91 » 15 Feb 2013, 20:14

nu am lucrat niciodata la modelul tau de masina si nush exact care e sistemul de suspensie, dar la bielete antiruliu+Bucsele de la bara antiruliu te-ai gandit?eu chiar la propria masina am patit acest lucru, si dupa ce am schimbat absolut tot, mi-au ramas amaratele de bucse de la bara antiruliu(care costa 10 lei la mine) si alea erau buba mare(erau de cand masina...din 2000...ma rog, aproape toate erau de atunci, in afara de bieletele antiruliu care erau din 2005....oricum, in cazul in care sunt bucsele de la bara antiruliu, trebuie sa studiezi si cum arata bara in sine, deoarece bucsele care le gasesti noi sunt facute pt cota de fabrica a barii antiruliu, iar in cazul meu era uzata si bara in sine aproape un mm in diametru, si la scurt timp dupa ce am pus noile bucse a inceput sa bata din nou. solutia a fost sa scot bucsele, sa dau cateva ture cu banda de izolat pe bara si sa le pun la loc. Trucul asta mi l-a spus un mecanic de la serviceul unde am facut practica,si el posesor de ford. nu credeam ca va merge, dar de atunci am facut inca 5000 km si nu mai am nici o bataie( si locuiesc pe bulevardul muncii in cluj, asa ca iti inchipui ce drum groaznic strabat zilnic)
EX Ford Ka 1.3, 60CP 2000, WF0BXXWPRBYY89308
Dezmembrez Ford Ka An 2000Dotari:Inchidere, geamuri+Oglinzi electrice+AC+4 Airbaguri,Casetofon, Parbriz incalzit, Reglaj electric faruri
paul91
Gold Member

Maşina: Golf 4 2001 1.6 106CP Benzina+GPL

Înapoi la Help/Troubleshooting