Help/Troubleshooting

Problema bataie motor - ajutor

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Problema bataie motor - ajutor

Mesajde matei.virgil » 21 Oct 2007, 12:16

Am o problema - nici nu stiu exact cum sa explic - se aude o bataie undeva pe la motor (mai exact in partea stanga pe langa roata) - este un fel de tacanit care se aude doar atunci cand masina sta pe loc si nu este bagata in viteza. Cand calc ambreiajul nu se mai aude. Nu se aude tot timpul si intotdeauna se opreste la apasarea repetata a ambreiajului. Cineva a zis ca este de la nu stiu ce rulment de la ambreiaj. Mentionez ca masina are 2800 km si ca Marti 22.20 trebuie sa merg la inspectia de 2500 km. Va rog sa ma ajutati astfel incat Marti sa pot sa le cer alora de la service sa-mi repare problema. :cry: :cry:

Multumesc frumos!!!
Ford Fiesta - o masina FORDmidabila!
matei.virgil
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 1.25i

Mesajde verga_Cip » 21 Oct 2007, 15:20

Este in garantie masina, deci nu trebuie sa te complici. Mergi la ei si le spui sa nu mai faca!!! Sa o rezolve...problema lor!

Nu stiu daca e rulmentul de presiune, ala face doar cand tii apasat ambreiajul...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde SliceofLife » 22 Oct 2007, 12:10

Ma scuzi ca te contrazic Cip dar este exact invers cu rulmentul de presiune.
Aceeasi problema am avut si eu cu Fiesta, am semnalat la BDT la inspectia 2500, raspuns: "asa face toate" si 1.25 si alea de 1.3. Pe la 5000km a disparut tacanitul care da, de la rulmentul de presiune era dar in schimb a ramas si s-a agravat problema cu tr. 1 si R.
Stiu, e foarte enervant sunetul dar daca intra bine in viteze stai linistit.
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde verga_Cip » 22 Oct 2007, 13:03

$1 scrie:$2a scuzi ca te contrazic Cip dar este exact invers cu rulmentul de presiune.

Omule, eu nu te contrazic...
Intrebarea e: daca masina nu e in viteza, rulmentul de presiune ce face!?? El e "activ" doar daca masina e in viteza, nu daca e in punctul mort. El se decupleaza la apasarea ambreiajului...mie asa mi s-a spus...o sa mai intreb...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde vctoras » 23 Oct 2007, 10:58

Rulmentul de presiune ,din cate stiu, nu functioneaza decat in momentul in care apesi pedala de ambreiaj.In momentul in care nu mai actionezi pedala rulmentul nu se mai invarte.
Ford Focus 1.8TDDI 90Cp,2000
vctoras
Gold Member

VIN: WF0NXXGCDNYL74053

Mesajde Adriancar » 23 Oct 2007, 14:46

Apropos de contrazicere : actionarea ambreiajului nu este hidraulica , cu preincarcare , adica in sistem exista aprox. 1 bar ? Caz in care rulmentul este actionat permanent ( miscarea de rotatie) ?
Adriancar
Gold Member

Mesajde vctoras » 23 Oct 2007, 16:28

N-am inteles nimic din ceea ce a spus Adrian.
Ford Focus 1.8TDDI 90Cp,2000
vctoras
Gold Member

VIN: WF0NXXGCDNYL74053

Mesajde matei.virgil » 23 Oct 2007, 20:55

Am fost astazi la revizia de 2500 km:

- problema cu bataia - mi-au facut o noua programare pentru verificari (am fost programat prea tarziu astazi) - in prima faza ziceau ca e normal dar cu putin "ajutor" din partea mea au dedus ca nu este normal :)
- o noua problema dedectata de ei - zgomotul produs de toba de esapament este prea mare - se va rezolva tot atunci
- o problema cu senzorul de ABS - s-a rezolvat
- geometrie roti - s-a rezolvat (inclusa in revizie)
- control conform reviziei de 2500 km - s-a rezolvat
- nu s-a completat nimic la capitolul lichide
- nu am platit nimic

Parere generala buna!!!
matei.virgil
Gold Member

Mesajde SliceofLife » 24 Oct 2007, 12:08

$1 scrie:$2m fost astazi la revizia de 2500 km:

- problema cu bataia - mi-au facut o noua programare pentru verificari (am fost programat prea tarziu astazi) - in prima faza ziceau ca e normal dar cu putin "ajutor" din partea mea au dedus ca nu este normal :)
- o noua problema dedectata de ei - zgomotul produs de toba de esapament este prea mare - se va rezolva tot atunci
- o problema cu senzorul de ABS - s-a rezolvat
- geometrie roti - s-a rezolvat (inclusa in revizie)
- control conform reviziei de 2500 km - s-a rezolvat
- nu s-a completat nimic la capitolul lichide
- nu am platit nimic

Parere generala buna!!!

Wow! Sibiu e diferenta. Stiam eu ca oamenii din alte orase sunt altfel. Sa ne tii la curent.
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde matei.virgil » 08 Noi 2007, 01:00

Am fost ieri la dealer si au concluzionat ca toba finala este de vina (defect de fabricatie- ceva site ...). S-a facut comanda pentru ea si pe 23 Noiembrie se monteaza pe masina. Revin atunci cu informatii.
matei.virgil
Gold Member

Înapoi la Help/Troubleshooting