de silviu.sturzu » 05 Dec 2007, 05:51
Asa am pe Mondeo Mk2.
Nu sunt DELOC zgomotoase iar aderenta pe umed e acceptabila (doar acceptabila). Pe zapada sunt slabute: pastreaza directia in curbe, dar pierd aderenta prea usor la mers drept, ceea ce e si normal, din moment ce NU sunt cauciucuri de zapada.
Daca vrei neaparat gume pentru zapada, snowflake-ul trebuie sa fie "desenat" pe profilul anvelopei in interiorul unui "munte" (simbol) - cele din poza sunt doar pentru folosit in conditii sub-zero (grade) si eventual umed-inghetat.
Ca rezistenta sunt excelente (ale mele sunt in al 4-lea sezon, dar e ultimul).
IMPORTANT: intreaba-l daca nu cumva le-a folosit si vara - uzura de pe muchiile din interior ale profilului nu trebuie sa arate asa.
In locul tau nu m-as risca - mai bine dai dublu, dar ai cauciucuri noi si stii exact ce ai facut cu ele. Am avut toamna asta (deja) experiente care m-au facut sa iau decizia ca iarna viitoare sa montez cauciucuri cu tinte, gen Nokian Hakkapeliitta 4 sau 5. Cand iti fuge poleiul de sub roti si vezi tiruri coborand panta de-a latu' cu rotile blocate, crede-ma ca dai si 600 RON pe bucata, doar sa scapi "alive"...
Gandeste-te bine cand iei cauciucuri uzate, si macar pune doar viata ta in pericol, nu si pe a noastra, care trecem pe langa tine in trafic!