Help/Troubleshooting

Simptome ambreiaj, inainte si dupa dezastru

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Simptome ambreiaj, inainte si dupa dezastru

Mesajde mirch_bam » 18 Noi 2007, 18:07

Se da situatia cu urmatorii pasi:

Anormal:
1. la relanti se auzea un zgomot liniar care disparea la apasarea pedalei ambreiaj.
2. in mers turatia crestea anormal, apoi scadea, si abia apoi se simtea accelerarea.
Normal:
1. pedala de ambreiaj se comporta absolut normal, nici tare nici moale, nici sus nici jos, fara alte zgomote.
2. schimbarea vitezelor se facea usor si normal.

La un drum recent masina a incetat sa mai "alerge" si s-a oprit de tot... asta dupa ce in mers am observat cum crestea turatia si scadea viteza... Totul functioneaza de la cheie pana la apasarea pedalei de acceleratie: apas, turatia creste, dar in orice viteza as fi bagat-o, sta pe loc fara sa se miste nici 1cm.

INTREBARILE:
1. e posibil sa fie nevoie doar de schimbarea unei piese, sau am de schimbat tot ce tine de ambreiaj?
2. cam cat costa manopera, la cat sa ma astept?
mirch_bam
Member

Maşina: Fiesta 1.25L 16v 75cp oct.2001

Mesajde swen_cta » 18 Noi 2007, 23:16

Da,zgomotul liniar pe care il auzi e de la placa de presiune ,e rulmentul de presiune,la fel se aude si la mine,cand apasa pedala de ambreiaj dispare.In schimb cand plec mai in tromba se aude ca si cum ar aluneca cureaua de transmisie.dar se infinge.De schimbat tre sa schimbi tot kitul de ambreiaj si te ajunge in jur de 600-1000 ron cu tot cu manopera si ulei cutie.
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Mesajde mirch_bam » 20 Noi 2007, 18:07

Azi am primit piesele: Rulment hidraulic LUK 175 lei, Placa presiune+disc ambreiaj LUK 350 lei. De manopera am intrebat la Ford Constanta si mi-au spus ca ar ajunge maxim 350 lei. De ulei de cutie cica nu e nevoie.

Nelamurirea mea ar fi daca inlocuirea ambreiajului e operatiune normala de schimbare piesa, sau implica anumiti parametri cum ar fi strangerea la o anumita presiune, nivel etc. ??? caz in care as prefera reprezentanta...

Astept pareri.
mirch_bam
Member

Maşina: Fiesta 1.25L 16v 75cp oct.2001

Mesajde swen_cta » 20 Noi 2007, 19:24

E o operatiune ce implica multa pricepere,asa ca fa bine si dute la reprezentanta.Apoi,daca tot schimbi kitul ,schimba si uleiul.E mai bine,zic eu.
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Înapoi la Help/Troubleshooting